Sari la conținut

Premierul acestei țări a organizat petreceri ilegale în plină pandemie. Decizia luată de Guvern este halucinantă

În plină pandemie, premierul unei țări a organizat petreceri ilegale în propria reședință. Iată ce a decizie a luat Guvernul după ce populația a aflat de activitățile premierului.

Premierul britanic, Boris Johnson, a organizat diferite petreceri ilegale în timpul pandemiei. Aceste activități încalcă restricțiile anti-COVID impuse, însă „pedeaspa” nu a fost pe măsura faptelor. Decizia Guvernului este surprinzătoare.

Guvernul ia în calcul să renunțe la restricții după ce populația a aflat de petrecerile premierului

Guvernul britanic anunță că ia în calcul ridicarea restricțiilor anti-COVID-19, în plin scandal al petrecerilor ilegale organizate la reședința premierului Boris Johnson, comunică RRA.

Secretarul britanic al Sănătății, Sajid Javid, se declară de un optimism rezervat, că abandonarea măsurilor ar putea fi aplicată chiar de săptămâna viitoare.

Scoția, în schimb, a anunțat că de luni se renunță la majoritatea restricțiilor privind adunările publice, şi că se deschid cluburile de noapte.

Scoția renunță la restricții

Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a anunțat că, începând de lunea viitoare, provincia britanică va ridica majoritatea restricțiilor sanitare impuse înainte de Crăciun.

Anunțând intrarea pe panta descendentă a impactului variantei Omicron a coronavirusului, Nicola Sturgeon a cerut populației să mențină precauția, să evite aglomerările mari, să păstreze portul măștii și, acolo unde se poate, munca la distanță.

De săptămâna viitoare însă în Scoția se vor redeschide cluburile de noapte și nu va mai fi limitat accesul la evenimente sportive, precum meciurile de fotbal și rugby. În paralel însă, accesul în Scoției nu va mai fi permis fără doza booster a vaccinului și nu doar cu cele două doze inițiale.

Despre apropiata ridicare a restricțiilor a vorbit în Parlamentul de la Londra și secretarul britanic al sănătății, Sajid Javid, care a elogiat măsurile luate de Guvernul britanic.

„Acţiunile luate de Guvern ca răspuns la varianta Omicron, alături de eforturile colective ale poporului britanic ne-au permis să devenim cea mai vaccinată şi mai testată țară din Europa, precum şi țara cu cele mai multe medicamente antivirale pe cap de locuitor din Europa, şi de aceea suntem şi cea mai deschisă țară din Europa.

Aşa cum am spus, restricțiile impuse nu trebuie lăsate să acționeze nici măcar o zi în plus decât este necesar, așa că, mulţumită acestor progrese farmaceutice şi a faptului cel mai probabil că am depășit vârful infectărilor și al spitalizărilor, mă declar rezervat optimist că vom putea să reducem substanţial restricţiile sanitare începând de săptămâna viitoare”, a declarat Sajid Javid.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.