Sari la conținut

Calitatea aerului din România, afectată sau nu de situația din Ucraina? Nor toxic produs de bombardamente

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
efecte nocive posibile

Recent, o uzină chimică din Ucraina a fost atacată de soldații ruși. Astfel, autoritățile au emis o alertă de gaze toxice, după ce bombardamentele au produs un nor deasupra Ucrainei.

Zilnic, bombardamentele produc nori toxici peste Ucraina. Acestea pot fi duse de curenții de aer în toată lumea, iar autoritățile își fac griji că a ajuns și în România.

Astfel, experții au analizat calitatea aerului din România și au comparat rezultatele.

Poluarea este foarte periculoasă pentru sănătate, fiind asociată cu o multitudine de boli grave, precum cancerul. De asemenea, ea duce la îmbătrânire prematură, riduri li, cu siguranță, poate să reducă durata de viață.

Plămânii sunt cele mai afectate organe, în acest caz. În multe țări dezvoltate și intens poluate, oamenii poartă mască zilnic pentru a se proteja. Aceasta este o alternativă bun pentru a reduce efectul negativ cauzat de poluare.

Cu atât mai mult, purificarea aerului din casa ta poate fi esențială dacă poluare ajunge la un nivel critic.

Calitatea aerului, afectată de situația din Ucraina?

Autorităţile de mediu din România nu au identificat probleme de calitate a aerului în România, ce ar putea fi generate de situaţia din Ucraina, unde zilnic au loc zeci de bombardamente ale armatei ruse.

Ministrul mediului, Tánczos Barna, a explicat că evaluările se fac şi cu specialiştii Comisiei Europene, dar şi cu cei din Ucraina, iar până acum valorile maselor de aer care se îndreaptă spre România sunt în limite normale.

Nu există nicio influenţă din direcţia Ucrainei spre zona de nord a ţării în ceea ce priveşte calitatea aerului. Realizăm şi facem prognoze împreună cu ANM şi zi de zi, în fiecare dimineaţă, evaluăm situaţia.

Din rapoartele pe care le-am văzut azi dimineaţă, în continuare reiese această certitudine: astăzi nu există niciun pericol dinspre Ucraina în ceea ce priveşte calitatea aerului”, a explicat Tánczos Barna, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel