marți, mai 30, 2023

Un nor toxic vine deasupra României. De vină sunt bombardamentele din ultimele trei săptămâni din spațiul ucrainean. Acest lucru este periculos pentru sănătatea noastră!

Conform prognozelor, norul toxic va ajunge în acest weekend și în țara noastră. Radu Ţincu, medic ATI, a vorbit la News Hour with CNN, despre cum ne poate afecta starea de sănătate acest nor toxic.

Nu se elimină imediat și vor contribui în continuare la gradul de expunere toxică a populației

„Depinde foarte mult de toată activitatea meteorologică, pentru că în mod imprevizibil se pot schimba curenții de aer însă știm că întotdeauna în urma arderilor, a incendiilor de vegetație sau a tuturor structurilor de materiale plastice care au ars în urmă acestor bombardamente se eliberează o serie de substanțe toxice cum ar fi metalele grele.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Problema este că aceste metale grele dincolo de efectele imediate pentru cei din zona respectivă ele devin poluanți permanenți în mediu. Ele nu se elimină imediat și vor contribui în continuare la gradul de expunere toxică a populației”, a spus medicul.

Potrivit spuselor lui Radu Ţincu, incendiile extrem de puternice din Ucraina, determinate de explozibil, au dus la eliberarea unor cantități mari de substanțe iritante pentru arborele traheobronşic.

Norul toxic vine deasupra României în acest weekend

„Cei care locuiesc în imediata apropiere a acestor zone vor putea dezvolta diferite evenimente acute pulmonare cum ar fi crize de astm bronșic la cei care au o patologie pulmonară preexistentă. De asemenea, s-a dovedit că o creștere a poluanților atmosferici crește și riscul de infecții virale sau bacteriene la populația expusă la aceste substanțe.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Să nu uităm că în aceste zone și cantitatea de monoxid de carbon a crescut, pentru că arderile au dus la creșterea eliminării de monoxid de carbon care favorizează o oxigenare defectuoasă a persoanelor care respiră o astfel de atmosferă”, a mai spus el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private