marți, octombrie 4, 2022

Povestea de dragoste dintre actualul Rege al Angliei și Camilla, a fost una dintre cele mai controversate povești din lumea regală.

O dată cu încoronarea noului rege, s-a ridicat problema dacă dacă familiile regale se vor referi vreodată la Camilla ca fiind „Regina”, mai degrabă decât „Regina consort”.

Din punct de vedere tehnic, Camilla este Majestatea Sa Regina, în calitate de soție a Regelui, dar în informările și declarațiile lor, Palatul Buckingham s-a referit până acum la ea ca Regina consort.

Te-ar mai interesa: Medic: „Acest obicei face ca incidenţa cance...

Purtătorul de cuvânt al regelului a declarat pentru The Guardian că soția regelui, Camilla, va fi cunoscută întotdeauna ca Regina consort, însă nu este exclusă o schimbare. El a adăugat, totuși, că cei doi – Camilla și Charles – se concentrează acum asupra evenimentelor din următoarea săptămână și jumătate.

„Regele și Regina consort sunt concentrați să treacă peste aceste 10 zile care urmează”, a spus purtătorul de cuvânt al Regelui.

„Cred că cei care au văzut-o ieri (vineri – n.r.) pe regina consoartă întâlnindu-se în mod emoționant cu oamenii din fața Palatului Buckingham știu cât de emoționată este în acest moment și aceasta este concentrarea ei, așa că aceasta va fi o întrebare pentru viitor”.

Te-ar mai interesa: Cât de sănătoși sunt ficățeii de pui: Sursă de fie...

De la distrugătoarea de căsnicii la regină

Cotidianul The Guardian i-a făcut un portret destul de dur Camillei, Ducesa de Cornwall. Atitudinile sociale ale Camillei s-au schimbat brusc în cei aproximativ 25 de ani de când a ieșit din umbra Dianei, Prințesa de Wales, ca ceea ce aceasta din urmă a descris ca fiind a treia persoană din căsnicia sa în timpul celebrului interviului Panorama, realizat de BBC, în 1995.

Camilla, defăimată după moartea Prințesei Diana
După interviul BBC Panorama și după moartea Dianei într-un accident rutier la Paris, Camilla a fost defăimată pe scară largă, ca și cum ar fi fost responsabilă de destrămarea căsătoriei prințului și de moartea prințesei.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în u...

A urmat un exercițiu de relații publice lent și coordonat de Camilla și prinț, orchestrat de consilierii lui Charles pentru a face ca relația să pară potrivită și pentru a îmbunătăți imaginea publică a acesteia. Au fost văzuți împreună, întâlnindu-se la evenimente și, treptat, Camilla a început să-l însoțească pe Charles. Ea a fost prezentată reginei în 2000 și a fost văzută în public în compania monarhului în timpul sărbătoririi jubileului de aur al acesteia în 2002.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

Dar, cu timpul, atitudinea publicului se schimba. Divorțul și chiar adulterul nu mai erau neapărat tabuuri publice, iar în 2005, când s-au făcut pregătirile pentru căsătoria cuplului, singurele obiecții au venit din partea marginilor evanghelice conservatoare. Biserica Angliei nu era pregătită să căsătorească direct cuplul, dar arhiepiscopul de atunci al Canterbury, Rowan Williams, a fost de acord să efectueze o binecuvântare după o nuntă la biroul de înregistrare din Windsor.

Te-ar mai interesa: Nu te-ai fi găndit că acest aliment duce la Alzhei...

Căsătoria pare să fi fost un succes. L-a făcut pe Charles să fie vizibil mai puțin tensionat și mai puțin morocănos și mai zâmbitor la evenimentele publice, iar Camilla a ajuns să fie privită ca o persoană amabilă, prietenoasă și accesibilă. Acum, în sfârșit, ea va fi ceea ce Charles a sperat și planificat întotdeauna, regina sa consoartă, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private