Sari la conținut

Cămine de bătrâni, închise de ANPC. Mizerie, alimente expirate și rugină în camere

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
8 reguli de aur păstrate de un medic cardiolog de 95 de ani

Peste 50 de cămine de bătrâni din toată țara au fost închise de inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) din cauza condițiilor mizere în care erau ținuți pacienții. 

Comisarii ANPC au oprit temporar activitatea a 53 de cămine de bătrâni de stat sau private din București și din alte 19 județe.

Aceștia au descoperit servicii deplorabile dar și multe alte nereguli. Au fost situații când vârstnicii au fost înghesuiți în spații supraaglomerate, mâncarea era pregătită în bucătării insalubre, iar alimentele folosite aveau termenul de valabilitate expirat.

În unele centre, inspectorii ANPC au constatat că vârstnicii erau cazați în camere pline de praf și de rugină fără să aibă noptieră sau scaune la dispoziție.

Pentru că în multe locații s-au descoperit nereguli în ceea ce privește mâncarea, până la remedierea acestora, hrana vârstnicilor va fi asigurată în regim de catering.

Aceste ample controale s-au desfășurat în ultimele săptămâni, iar pentru abaterile constatate s-au dat peste 300 de amenzi contravenționale în valoare de 2,6 milioane de lei. De asemenea, au fost aplicate 287 de avertismente și au fost oprite definitiv de la utilizare produse neconforme de aproximativ 64 de mii de lei.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel