Sari la conținut

Premierul cere controale. Marius Budăi lucrează la o nouă lege pentru persoanele vulnerabile

Marcel Ciolacu
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Marcel Ciolacu

Premierul cere controale. Marius Budăi lucrează la o nouă lege care să reglementeze procedurile de colaborare cu reprezentamții societății civile.

Premierul a cerut controale la centrele de îngrijire din toată țara și mai multe prefecturi au anunțat deja constituirea unor comisii care vor face aceste verificări. Acestea vor viza toate centrele, după cum a precizat ministrul muncii, fie că este vorba de cele care au în grijă copii, vârstnici sau persoane cu dizabilități.

Marius Budăi a prezentat o serie de măsuri pentru protecția persoanelor vulnerabile

Marius Budăi a prezentat și o serie de măsuri pe care le consideră necesare în sistemul de îngrijire a persoanelor vulnerabile.

Marius Budăi: Introducerea în legislație a unei cerințe privind instalarea de camere de luat vederi pentru monitorizarea activității din aceste centre, astfel încât, dacă este cazul, înregistrările să poată să fie puse la dispoziția organelor de control sau de anchetă.

Vom afișa pe site-ul Ministerului Muncii o listă a centrelor verificate. Ulterior, această listă va fi actualizată periodic.

Vom reglementa pentru un act normativ procedurile de colaborare cu reprezentanții societății civile. În această perioadă lucrăm la modificarea Legii asistenței sociale, astfel încât pentru fiecare centru de îngrijire și asistență să existe un auditor social.

Vom defini prin Codul ocupațional din România ce înseamnă auditorul social şi ce tipuri de verificări independente asupra condițiilor de cazare, igienă, tratament poate să inițieze. Proiectul de act normativ este aproape finalizat la nivelul Ministerului Muncii

Măsurile vin după ce s-au descoperit și făcut publice actele iresponsbile, la limita cruzimii, întâmplate în căminele de persoane cu dizabilități din județul Ilfov.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel