sâmbătă, iulie 2, 2022

Recent, autoritățile au lansat o campanie de conștientizare pentru riscul pe care accidentul vascular cerebral îl are asupra vieților noastre.

Accidentul vascular cerebral reprezintă o afecțiune gravă și o urgență medicală. Acesta este cauzat de oprirea alimentării cu sânge a unei părți a creierului. Acest lucru poate provoca leziuni ireversibile și chiar moartea.

Astăzi, a fost lansată prima campanie de conştientizare a pericolului pe care îl reprezintă accidentul vascular cerebral. Medicii atrag atenţia că majoritatea celor care suferă de această afecţiune au nevoie de tratament în primele ore de la apariţia simptomelor şi insistă că trebuie să se sune imediat la ambulanţă, atunci când cineva se află în această situaţie.

Te-ar mai interesa: Bila leneșă, tratament naturist. Medic: „Fac...

Campanie pentru conștientizarea accidentului vascular cerebral

„Până la apariția trombolizei, în cazul accidentului vascular cerebral, dintre persoanele care făceau accident vascular cerebral, jumătate plecau acasă cu cel puțin o dizabilitate.

De la introducerea tratamentului trombolitic, proporția a scăzut și scade continuu, a celor care rămân cu urmări, cu dizabilități după accidentul vascular cerebral ischemic.

Un pacient cu accident vascular cerebral ischemic netratat pierde în jur de 1 milion și jumătate – 2 milioane de neuroni pe minut. Tromboliza duce la reperfuzie. Reperfuzia reduce semnificativ gradul de ischemie și pierderea de neuroni, implicit”, a explicat Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Sfâșietor! Un tânăr de doar 20 de ani a hotărât să...

Accidentele vasculare cerebrale reprezintă a doua cauză de mortalitate la nivel global, după boala cardiacă ischemică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private