luni, decembrie 5, 2022

Campania de imunizare a populației a continuat, noi cazuri de îmbolnăviri au fost înregistrate la nivel național în cursul zilei de ieri.

Pe fondul protestelro generate de restricțiile impuse și continuarea campaniei de vaccinare, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, medicul militar Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al comitetului, Andrei Baciu, vor susține astăzi, de la ora 14:00, o conferință de presă.

Te-ar mai interesa: Dorica Dan: Peste 5.500 de boli rare nu au cod, nu...

Alte aproape 4.000 de cazuri de coronavirus au fost anunțate ieri de autorități, din mai puține teste, aproximativ 14.000.

Cele mai multe noi îmbolnăviri s-au înregistrat tot în Bucureşti – peste 1.100 de cazuri. Au fost raportate și 120 de decese, iar la terapie intensivă sunt internați aproape 1.400 de pacienți, cei mai mulți de până acum. Capitala și alte 11 județe se află în zona roșie a incidenței cazurilor de COVID-19.

Campania de imunizare a populației a continuat cu vaccinarea a peste 52.000 de persoane

În paralel a continuat și campania de vaccinare, peste 52.000 de persoane fiind imunizate în ultimele 24 de ore.

O nouă tranşă de vaccinuri anti-COVID produse de compania Pfizer-BioNTech este aşteptată să ajungă astăzi în ţară. Este vorba despre peste 345.000 de doze, care vor fi livrate, pe cale aeriană, la Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Până acum au fost recepţionate peste 2 milioane şi jumătate de doze din acest ser, dintre care au fost folosite mai bine de 2.300.000. â

Te-ar mai interesa: Ateroscleroza: semne de alarmă ale înfundării vase...

Luna viitoare sunt programate să vină noi traşe de vaccinuri – a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu:

Andrei Baciu: ”Aproximativ 2 milioane de doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, un minim de 249.000 de doze produse de Moderna sperăm să ajungă, chiar mai mult, până la un maxim de 330.000 şi pentru vaccinurile produse de AstraZeneca, vorbim de aproximativ 879.000 de doze. Pentru vaccinul produs de Johnson & Johnson, primele doze vor sosi cel mai probabil în luna aprilie, undeva în jur de 100.000 de doze”.

Te-ar mai interesa: Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu: „Mulți consideră că ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private