Sari la conținut

Începe campania de vaccinare în România. Cum vor fi diferențiate personale vaccinate de cele nevaccinate?

Campania de vaccinare anti-covid

Cum vor fi diferențiate personale vaccinate de cele nevaccinate?

România va începe campania de vaccinare pe 27 Decembrie, conform declarațiilor președintelui Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Persoanele care vor fi vaccinate vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

„România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

„În momentul de față Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte șase centre de stocare – încă de mâine (joi – n.r.) pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regionale de stocare. Toate echipamentele sunt achiziționate (…) Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă 200.000 de doze la centrele regionale”, precizează președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea.

Primele persoane vaccinate vor fi din grupul medical al primelor zece spitale COVID-19.

Doctorul militar, Valeriu Gheorghiță, a mai menționat că pentru vaccinarea a 60 – 70 % din populație, vor fi necesare cel puțin șase – șapte luni.

În ceea ce privește gradul de acceptare a vaccinului de către medici este de 70% la medici și de circa de 50% la asistenții medicali din spitalele non-COVID pentru vaccinare, iar a medicilor din spitalele COVID de peste 95%.

Persoanele vaccinate anti-COVID vor primi adeverințe

Persoanele care vor fi vaccinate anti-COVID vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

„Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, a explicat medicul militar.

El a ținut să precizeze că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel