Sari la conținut

Valeriu Gheorghiță: începem campania de vaccinare între Crăciun și Anul Nou

vaccinare
Vaccinarea anti-Covid nu poate fi făcută în cabinetele medicilor de familie.

În cadrul unei apariții televizate, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că vaccinurile ar putea fi administrate în România chiar până la sfârșitul acestui an.

„Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a transmis că România va primi de la BioNTech și Pfizer o tranșă inițială de 10.000 de doze de vaccin. În primă fază vor fi vaccinați doar 5000 de anagajați ai spitalelor – întrucât sunt necesare două doze pentru imunizare.

„Este o tranșă simbolică, dacă vreți, care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE, care fac parte din contractul încheiat de CE, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze, atât cele din decembrie, cât și cele din ianuarie. Pentru ianuarie ar trebui să primim, după noul calendar de livrare, circa 600.000 de doze, care ajung pentru vaccinarea unui număr estimat de 300.000 de persoane. Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta”, a spus Gheorghiță.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel