marți, iunie 15, 2021

Ministerul Sănătății continuă campania gratuită de vaccinare antigripală. A fost achiziționată o cantitate dublă de vaccinuri gripale, comparativ cu anul trecut, întrucât ne aflăm în plină pandemie, iar

specialiștii au atenționat: este periculos să duci două forme de virusuri, chiar dacă ești sănătos. Așadar, cei vulnerabili sunt primii cărora li se recomandă vaccinarea împotriva gripei, în sezonul rece 2020-2021.

Campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătății pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, continuă.

Ministerul Sănătății a finalizat distribuirea unei noi tranșe de 70 000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani la care este recomandată vaccinarea.

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat

3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

În data de 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătății a început campania de vaccinare prin distrubuția primelor 330 000 doze către direcţiile de sănătate publică în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea

vaccinării antigripale gratuite a populației la risc.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Din categoriile de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, în acestă perioadă, specialiștii au recomandat vaccinarea, cu prioritate, a copiilor cu vârste între 3 și 5 ani, în special a celor care sunt la prima imunizare de acest

fel, și care necesită 2 doze, la interval de 30 de zile, gravide, persoane, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială, personal sanitar.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Având în vedere situația epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării.

De asemenea, MS solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

Mai mult, respectarea

regulilor de igienă reprezintă o regulă esențială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Ultimele stiri

Parteneri