Sari la conținut

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

sursa foto: space.com

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de sateliți deasupra sudului țării. Fotografiile au fost realizate deasupra zonei unde se intersectează râul Olt cu Dunărea, unde se văd lanuri galbene de rapiță, potrivit Ambasadei SUA la București.

”Câmpurile de aur din România”, se intitulează articolul, care arată că ”terenurile agricole verzi din sudul României s-au colorat în galben pe măsură ce rapița a înflorit. OLI (Operational Land Imager) de pe satelitul Landsat 8 a surprins aceste explozii de culoare în apropierea confluenței râurilor Olt și Dunăre la 12 aprilie 2024.

Plantele de rapiță și canola fac parte din familia Brassica, care include și varza și muștarul. Ele produc flori mici, de un galben strălucitor, care, în masă, acoperă câmpuri întregi de aur”, arată NASA.

sursa foto: NASA

Într-un an normal, România produce 10% din producția de cereale și semințe oleaginoase a Uniunii Europene, potrivit Comisiei pentru Comerț Internațional.

Pe lângă semințele de rapiță, principalele culturi din România includ floarea-soarelui și soia, precum și porumb, grâu și orz. Producția sa anuală de semințe oleaginoase este sensibilă la secetă și la căldură și a suferit oscilații semnificative în ultimii ani.

„În timp ce UE în ansamblu a produs 23% din rapița mondială în 2023, Canada și China ocupă primele locuri în lista țărilor producătoare de rapiță, generând 21%, respectiv 17% din producția mondială în acel an.

Sateliții au surprins imagini cu câmpuri întinse înflorite în ambele țări. Sezonul de înflorire în Canada are loc mai târziu în an decât în UE, în timp ce în China are loc mai devreme”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel