miercuri, ianuarie 19, 2022

TOȚI cei care consumă o anumită băutură populară  și-ar putea pune sănătatea în pericol. Au existat dovezi „puternice” că acest lucru poate „provoca mai multe tipuri de cancer”.

Institutul Național al Cancerului din Marea Britanie a avertizat că, cu cât o persoană bea mai mult lichid cancerigen, cu atât sunteți mai expuși riscului de a dezvolta cancer. Deci, ce este această băutură care induce tumori?

Te-ar mai interesa: Acești copii au prioritate la imunizare, susțin sp...

Etanolul, altfel cunoscut sub numele de alcool, este substanța care a fost legată de cancer. Au apărut „modele clare” între consumul de alcool și cancerul capului și gâtului, cancerul esofagian, cancerul hepatic, cancerul de sân și cancerul intestinal.

Institutul Național al Cancerului a declarat: „Băutorii moderati au un risc de 1,8 ori mai mare de cancer de cavitate bucală și faringe (gât).

Și riscuri de 1,4 ori mai mari de cancer de laringe (cutie vocală) decât cei care nu consumă alcool”.

Pe de altă parte, consumatorii intensi de alcool au un risc de cinci ori mai mare de cancer la cap și gât.

Te-ar mai interesa: Atenție, părinți! Simptomele Omicron la copii. Ave...

Aceste riscuri sunt „substanțial mai mari” în rândul celor care beau alcool și consumă, de asemenea, tutun.

Ce este clasificat drept consum moderat de alcool?

Potrivit organizației, consumul moderat de alcool este clasificat ca două băuturi pentru bărbați și o băutură pe zi pentru femei.

Pe de altă parte, „consumul intens” este definit ca a avea patru sau mai multe băuturi alcoolice în orice zi sau opt sau mai multe băuturi alcoolice pe săptămână.

Te-ar mai interesa: Alimentul care răspândește cancerul în tot organis...

Cercetătorii au emis ipoteza în mai multe moduri în care alcoolul crește riscul de cancer.

O teorie este că atunci când organismul descompune etanolul (alcoolul) în acetaldehidă, acesta este toxic pentru organism.

Se crede că acetaldehida dăunează ADN-ului și proteinelor, făcându-l astfel cancerigen (adică evocă cancer).

O altă noțiune este că etanolul generează „specii reactive de oxigen”, care sunt molecule reactive din punct de vedere chimic care conțin oxigen.

Te-ar mai interesa: Președintele Colegiului Medicilor, despre caracter...

Se spune că acestea dăunează ADN-ului, proteinelor și grăsimilor din organism prin oxidare.

De asemenea, se crede că etanolul afectează capacitatea organismului de a descompune și de a absorbi nutrienți vitali, cum ar fi acidul folic, vitamina A, C și E și carotenoizii.

Institutul Național al Cancerului din UK a adăugat: „Băuturile alcoolice pot conține, de asemenea, o varietate de contaminanți cancerigeni care sunt introduși în timpul fermentației și producției”.

Te-ar mai interesa: Rezultate fals-negative la testele de salivă distr...

Exemplele includ: nitrozamine, fibre de azbest, fenoli și hidrocarburi.

Organizația de sănătate a remarcat că genetica joacă un rol în dezvoltarea sau nu a cancerului.

„Riscul unei persoane de a avea cancer legat de consumul de alcool este influențat de genele lor, în special de genele care codifică enzimele implicate în metabolizarea (descompunerea) alcoolului”, a explicat organizația.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private