luni, august 15, 2022

Descoperirea cât mai curând posibil a simptomelor cancerului ar putea salva vieți. Cu toate acestea, semnele ar putea să nu fie întotdeauna evidente. Dar există un indicator care ar putea fi ușor de observat pe gât.

Potrivit Cancer Research UK, un nodul „nedureros” în gât ar putea însemna că aveți cancer de amigdale. Ar putea fi, de asemenea, însoțită de o durere în gât, dureri de urechi și dificultăți la înghițire. Dacă observați oricare dintre aceste simptome și aveți îngrijorări, este recomandat să consultați un medic.

Te-ar mai interesa: Adormirea Maicii Domnului. Preotul Vasile Ioana: F...

Amigdalele sunt două glande care se găsesc în partea din spate a gâtului.

Ele se află în partea gâtului din spatele gurii, numită și orofaringe.

Amigdalele sunt acolo pentru a ajuta la reducerea infecției prin oprirea pătrunderii germenilor dăunători prin gură și nas.

Clinica Mayo a explicat mai multe despre boală: „Cancerul de amigdale se formează atunci când celulele sănătoase din amigdale dezvoltă modificări în ADN-ul lor.

ADN-ul unei celule conține instrucțiuni care îi spun unei celule ce trebuie să facă.

Modificările le spun celulelor să crească fără control și să continue să trăiască atunci când celulele sănătoase ar muri în mod normal.

Te-ar mai interesa: Alzheimer și Parkinson: metoda naturală care ajută...

Celulele care se acumulează formează o tumoare care poate crește dincolo de amigdale și se poate răspândi în alte zone ale corpului.

Nu este clar ce cauzează cancerul de amigdale, dar medicii constată că papilomavirusul uman (HPV) joacă tot mai mult un rol.”

Această infecție comună cu transmitere sexuală este detectată în majoritatea cancerelor de amigdale din Statele Unite.

„Cancerul de amigdale cauzat de HPV tinde să apară la o vârstă mai fragedă și este mai probabil să răspundă bine la tratamentele disponibile.”

Te-ar mai interesa: Ce este interzis să faci pe 15 August! Se spune că...

Fumatul și consumul regulat de alcool vă pot crește, de asemenea, riscul de a dezvolta cancer de amigdale.

„Dacă fumați și beți mult împreună, vă creșteți riscul și mai mult”, susție Cancer Research UK.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private