marți, iunie 28, 2022

Cancerul de PROSTATĂ este al treilea cel mai mare ucigaș de cancer din Marea Britanie, un bărbat murind la fiecare 45 de minute din cauza bolii. Ca parte a unei campanii de testare a mai multor bărbați pentru boala mortală, doctorul Jiri Kubes de la Centrul de terapie cu protoni a subliniat semnele de avertizare inițiale, care includ un sentiment special după mersul la toaletă.

Un diagnostic de cancer de prostată este o realitate cu care mulți bărbați se vor confrunta în viața lor: aproximativ 48.000 de bărbați britanici sunt diagnosticați cu această boală în fiecare an. Cancerul de prostată se dezvoltă de obicei lent, așa că este posibil să nu existe semne timp de mulți ani. Acest lucru subliniază necesitatea de a fi testat dacă sunteți eligibil.

Te-ar mai interesa: Brățările: acele bijuterii de care nu ne putem lip...

Ca parte a eforturilor de a determina mai mulți bărbați să se testeze, doctorul Kubes, director medical la Centrul de terapie cu protoni din Praga, Republica Cehă – o unitate care tratează mulți pacienți cu cancer de prostată din Regatul Unit cu radiații de pionierat în terapia cu fascicul de protoni – a atras atenția asupra unor semne care pot fi observate și care ar trebui să te trimită la doctor.

Potrivit doctorului Kubes, modul în care te simți după ce urinezi poate fi un steag roșu.

El a spus: „Unii bolnavi observă că vezica urinară simte că nu a fost golită complet. Între timp, sângele în urină sau sperma este un alt semn de avertizare evident”, a spus doctorul.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

În general, schimbările în obiceiurile tale de toaletă sunt principalul indicator al cancerului de prostată, a menționat doctorul

„Dacă descoperiți că trebuie să urinezi mai des sau dacă vă treziți des în timpul nopții ca să mergeți la baie, atunci trebuie să investigați cauza.”

Doctorul Kubes a continuat: „Este posibil să observați, de asemenea, o ezitare când încercați să urinați, sau vă încordați și vă ia mult timp, precum și un flux slab.”

Te-ar mai interesa: Care sunt cele mai importante beneficii ale grădin...

Potrivit doctorului, bărbații trebuie să fie, de asemenea, conștienți de faptul că cancerul de prostată poate fi lipsit de simptome până când tumora a crescut suficient de mare pentru a deveni o problemă reală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private