Sari la conținut

Cancer de prostată: diagnosticul întârziat poate împiedica recuperarea. SEMNE timpurii la care trebuie să fii atent

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cancerul de prostata apare la nivelul prostatei, o mica glanda, de dimensiunea unei nuci, situata sub vezica urinara si anterior de rect.

Cancer de prostată: diagnosticul întârziat poate împiedica recuperarea. SEMNE timpurii la care trebuie să fii atent.

Pentru bărbații în vârstă de 50 de ani și peste, este important să meargă la controale regulate pentru cancerul de prostată sau să facă controale medicale regulate pentru a fi în siguranță.

Cancerul de prostată este o boală caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor anormale din prostată care formează o tumoare malignă. Dacă este detectat devreme, este vindecabil.

Cancer de prostată: diagnosticul întârziat poate împiedica recuperarea

Cu toate acestea, această boală este greu de diagnosticat, deoarece nu prezintă simptome până când cancerul devine avansat sau se răspândește în alte părți ale corpului. Cancerul de prostată are o rată de supraviețuire de aproximativ 28% la cinci ani, care poate fi ridicată dacă este diagnosticat în timp util.

Citeste si:

Dennis Hopper, faimosul Hellraiser, a fost, de asemenea, diagnosticat cu cancer de prostată. Cu toate acestea, diagnosticul a venit prea târziu, ceea ce a dus la decesul lui în 2010. Tumora lui Hopper nu a fost detectată până când a devenit metastatică.

Cu un an înainte de a muri, în 2010, s-a plâns de simptome asemănătoare gripei, iar medicii l-au diagnosticat cu cancer de prostată incurabil. În ciuda faptului că a trecut prin chimioterapie, a murit în casa sa din Veneția, înconjurat de prieteni și familie.

Care sunt cauzele și simptomele cancerului de prostată?

Conform Fundației pentru Cancerul de Prostată, stresul poate afecta capacitatea organismului de a lupta împotriva cancerului. Datorită nivelului ridicat de cortizol și adrenalină, stresul poate interfera cu funcțiile normale ale sistemului imunitar.

Conform Clinicii Mayo, cancerul de prostată avansat poate duce la următoarele simptome:

1. Sânge în urină

2. Sânge în spermă

3. Dureri osoase

4. Dificultate la urinare

5. Scăderea forței în fluxul de urină

6. Pierdere în greutate inexplicabilă

7. Disfuncția erectilă

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.