Sari la conținut

Cancer de prostată: frecvența ejaculării ar putea afecta riscurile. Iată CUM

cancer de prostata
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Masturbarea poate reduce riscul de cancer de prostată

Cancer de prostată: frecvența ejaculării ar putea afecta riscurile. Iată CUM

De multe ori, oamenii se îndrăgostesc de mitul că o anumită componentă ar putea avea un singur rol de jucat: de exemplu, materialul seminal poate fi util doar în scopul sarcinii. Dar, de fapt, lichidul care transportă spermatozoizii ar putea fi, de asemenea, esențial în stabilirea riscului de cancer de prostată. Și, în mod șocant, depinde de cât de des ejaculează persoana respectivă.

O relație șocantă și curioasă, acești doi factori ar putea afecta în mare măsură riscul de cancer de prostată, susține un studiu publicat în jurnalul European Urology.

Potrivit studiului, ejacularea de un anumit număr de ori pe săptămână ar putea atenua riscul de cancer. Experții au descoperit că bărbații care au raportat o frecvență mare de ejaculare la vârsta adultă au fost mai puțin probabil să fie diagnosticați cu cancer de prostată. În ceea ce privește frecvența, cercetătorii au spus că ejacularea de 21 de ori pe lună a fost asociată cu un risc cu 33% mai mic de cancer de prostată. Cu toate acestea, nu erau siguri de motivul din spatele acestei asocieri.

Cum afectează frecvența ejaculării riscul de cancer de prostată?

O teorie a sugerat că ejacularea elimină toxinele din organism, reducând astfel în mod semnificativ riscul de îmbolnăvire. În plus, abstinența de la fumat, obiceiurile alimentare sănătoase și un regim de antrenament au avut, de asemenea, un rol în acest sens.

Cancerul de prostată este unul dintre cele mai greu de detectat și tratat, deoarece rareori prezintă simptome precoce la pacienți până la progrese.

Unele dintre simptomele cheie ale bolii, care apar de obicei atunci când tumora avansează, sunt:

1. Dificultate la urinare

2. Necesitatea de a urina mai des

3. Flux slăbit

4. Sânge în urină

5. Sânge în sperma

6. Dureri de spate

7. Dureri osoase

8. Senzația ca vezica nu s-a golit

9. Pierderea poftei de mâncare

10. Pierderea în greutate

11. Durere la nivelul testiculelor

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel