duminică, ianuarie 29, 2023

Cancerul de prostată este o cauză principală de deces în Marea Britanie, ucigând mai mulți bărbați decât majoritatea altor boli maligne mortale. Deși afecțiunea este adesea asociată cu complicații urinare, există dovezi că poate provoca, de asemenea, umflături în trei părți ale corpului.

Cancerul de prostată s-a clasat în mod constant printre cele mai mortale tipuri de cancer, alături de cancerul de plămân, sân, colon și pancreas. Cu toate acestea, depistate devreme,95% din cazuri pot avea o rată de succes. Odată ce o tumoare s-a răspândit dincolo de glandă, poate fi mai dificil de controlat, scăzând șansele de tratament curativ. În acest stadiu, umflarea poate fi evidentă în patru părți ale corpului.

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

Potrivit Moffitt Cancer Center, unele dintre potențialele semne de avertizare ale cancerului includ:

  • o senzație de arsură în timpul urinării,
  • urinare frecventă,
  • dificultăți la oprirea sau începerea urinării,
  • disfuncție erectilă bruscă
  • sânge în urină sau sperma.

Organismul de sănătate adaugă: „Alte posibile semne precoce ale cancerului de prostată includ fluxul de urină neobișnuit de slab și durere inexplicabilă în jurul prostatei în timpul urinării.

Dacă cancerul s-a răspândit dincolo de glanda prostatică, bărbații pot prezenta umflături în partea inferioară a corpului, spate, șold sau dureri osoase, obiceiuri anormale ale intestinului sau urinare sau scădere în greutate inexplicabilă.”

Umflarea este de obicei cauzată de celulele canceroase care împiedică scurgerea lichidului limfatic din organism.

Te-ar mai interesa: Bacteriile de pe limbă pot provoca infecții grave ...

Potrivit Cancer Research UK, acest lucru duce la un tip de umflare cunoscut sub numele de limfedem, care poate apărea în diferite părți ale corpului.

Organismul de sănătate afirmă că peste 52.000 de bărbați sunt diagnosticați cu cancer de prostată în fiecare an și există peste 12.000 de decese legate de această boală.

Se dezvoltă atunci când celulele deteriorate din prostată dobândesc capacitatea de a se înmulți sporadic.

Te-ar mai interesa: Test psihologic: tu ce ai văzut prima dată în imag...

Trebuie remarcat faptul că, în multe cazuri, acest proces nu produce neapărat simptome la pacienți.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private