Sari la conținut

Cancer la ficat: Senzația această neobișnuită din jurul omoplatului drept este un semn

Cancerul de ficat poate provoca senzații ciudate în corpul tău, inclusiv în jurul omoplatului drept. Ficatul este cel mai mare organ din interiorul corpului – situat chiar deasupra stomacului. Când funcția sa este perturbată de cancer, poate provoca o mulțime de probleme în jurul corpului, inclusiv în partea superioară a corpului.

Cancerul hepatic poate fi separat atât în cancer primar, cât și în cel secundar. Cancerul hepatic primar este atunci când boala începe în organ.

Este mai puțin frecvent decât cancerul secundar, care este atunci când cancerul se deplasează  la ficat din altă parte.

Indiferent dacă cancerul hepatic este primar sau secundar, simptomele rămân aceleași.

Potrivit NHS: „Simptomele sunt aceleași dacă cancerul hepatic începe în ficat (cancer hepatic primar) sau se răspândește dintr-o altă parte a corpului (cancer hepatic secundar).”

Principalele simptome ale oricărui tip de cancer la ficat includ starea de rău generală, precum și icterul, care este atunci când ochii tăi devin galbeni.

Dar cancerul de ficat vă poate lăsa și cu semne în partea superioară a corpului.

Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center explică că o tumoră în creștere poate provoca senzații neobișnuite în partea superioară a trunchiului.

Una dintre senzațiile principale este „durerea”. Acest lucru apare de obicei în partea superioară a abdomenului și în jurul omoplatului drept.

Totuși, „umflarea sau balonarea în abdomen” poate fi un alt semn, conform organismului de sănătate.

De cele mai multe ori, simptomele precum durerea și balonarea sunt cauzate de afecțiuni comune, cum ar fi infecțiile.

Este important să vă vizitați medicul de familie dacă apar simptome neobișnuite.

Durerea poate proveni de la tumora în sine, dar aceasta nu este singura sursă de durere din cauza cancerului de ficat.

Oamenii pot experimenta, de asemenea, ceva numit durere referită. Aceasta se referă la durerea cauzată de un ficat mărit care exercită presiune asupra nervilor de sub diafragmă.

Simptomele pot veni și de la probleme de bază, cum ar fi cicatricile ficatului – cunoscute sub numele de ciroză.

Din fericire, cancerul de ficat poate fi tratat, deși adesea cu dificultate. Cu cât puteți observa mai devreme boala, cu atât sunt mai mari șansele de recuperare.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel