marți, iunie 28, 2022

Cancer pancreatic: Dacă observați o decolorare pe ACESTE părți ale corpului, consultați un medic de urgență.

Cancerul pancreatic este una dintre cele mai dureroase și mai mortale tumori, deoarece această boală nu prezintă niciun simptom în stadiile incipiente și este adesea diagnosticată odată ce se răspândește sau devine avansată.

Experții spun că, deși nu există semne de avertizare timpurie ale tumorii, există un indicator care ar putea ajuta la diagnosticarea în timp util. Este vorba de decolorarea a două părți ale corpului.

Te-ar mai interesa: Brățările: acele bijuterii de care nu ne putem lip...

Decolorare din cauza cancerului pancreatic

Pierderea bruscă și inexplicabilă în greutate și icterul sunt adesea văzute ca simptomele cheie ale cancerului pancreatic. Acesta din urmă se manifestă adesea sub formă de îngălbenire a pielii și a ochilor din cauza acumulării de bilă în sânge.

Acesta este adesea văzut ca un semn important al cancerului pancreatic, deoarece tumora, potrivit Pancreatic Cancer UK, poate bloca canalul biliar – tubul care duce bila de la ficat la intestinul subțire.

În plus, pacienții cu icter pot prezenta mâncărimi ale pielii, scaune palide și urină mai închisă la culoare.

Acesta este un factor de risc mai mare pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, deoarece tumora crește odată cu vârsta.

Te-ar mai interesa: Concediul, sursă de stres pentru români. Psihotera...

Simptomele cancerului pancreatic

Simptomele cancerului pancreatic includ:

1. Greață

2. Oboseală

3. Letargie

4. Diabet nou diagnosticat

5. Diaree

6. Constipație

7. Dureri de spate

8. Dureri abdominale

Este important de reținut că majoritatea simptomelor cancerului pancreatic sunt semne și ale altor afecțiuni care pot să nu fie prea grave pentru a deveni un motiv de îngrijorare. Pentru a fi pe partea mai sigură, se recomandă să verificați cu un expert dacă simptomele nu se ameliorează după câteva săptămâni.

Te-ar mai interesa: Atenție! Telefoanele mobile, mai periculoase decât...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private