vineri, iunie 2, 2023

Celulele canceroase care proliferează în vezică vor forma o tumoare potențial mortală. Afectează peste sute de mii de oameni în fiecare an, dar ați recunoaște semnele de avertizare timpurie?

Unul dintre cele mai frecvente simptome ale cancerului de vezică urinară, după cum a subliniat organizația de caritate Macmillan Cancer Support, este hematuria, care este termenul medical pentru găsirea de sânge în urină. Vezica urinară – un organ gol și muscular – este responsabilă de colectarea și stocarea urinei. De aceea, problemele urinare, cum ar fi sângele în urină, se dezvoltă atunci când cancerul crește în vezică.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

Sângele în urină poate apărea foarte brusc, iar simptomul poate veni și dispărea.

„Urina dumneavoastră poate părea roz, roșu sau uneori maro”, a subliniat Macmillan.

Pot exista și dungi sau cheaguri de sânge în urină, dar este posibil ca sângele să fie microscopic, ceea ce înseamnă că nu îl puteți vedea cu ochiul liber.

Alte probleme urinare includ nevoia de a te grăbi la toaletă pentru a urina (urgență) sau nevoia de a urina mai des.

Mai mult, cancerul vezicii urinare poate duce la o senzație de arsură atunci când urinați.

Macmillan a asigurat: „Aceste simptome sunt de obicei cauzate de o infecție sau de o vezică hiperactivă, mai degrabă decât de cancer”.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Cu toate acestea, deoarece există șansa ca acesta să fie cancer, este totuși o idee bună să discutați despre simptomele dumneavoastră cu medicul dumneavoastră.

Factori de risc pentru cancerul vezicii urinare

Fumatul crește riscul de cancer de vezică urinară, unul din patru cazuri fiind atribuit obiceiului nesănătos.

Expunerea la substanțe chimice la locul de muncă ar putea fi un alt factor de risc, cel mai notabil în industriile de coafură și textile.

Te-ar mai interesa: „Părinții mei nu mă iubesc!”: 6 motive pentru care...

Alte industrii includ: cauciuc, piele, imprimare, fabrici de gaz, plastic și vopsea.

Macmillan a declarat: „Multe dintre aceste substanțe chimice sunt acum interzise. Dar poate dura mai mult de 25 de ani de la expunerea la ele pentru ca cancerul de vezică să se dezvolte.

„Este posibil să puteți solicita indemnizația de invaliditate pentru accidentări industriale dacă credeți că substanțele chimice de la locul de muncă ar putea fi cauzat cancerul”.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

NHS a explicat: „Odată diagnosticat, cancerul de vezică urinară poate fi clasificat în funcție de cât de departe s-a răspândit”.

Dacă cancerul este conținut în mucoasa vezicii urinare, este cunoscut ca și cancer de vezică precoce.

Cu toate acestea, dacă celulele canceroase se răspândesc dincolo de mucoasa vezicii urinare, cancerul ar putea fi mai greu de tratat.

În cazurile de cancer al vezicii urinare non-invazive musculare, în care cancerul este conținut în interiorul vezicii urinare, este „de obicei posibil” să se elimine celulele canceroase, lăsând restul vezicii urinare intact.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private