Sari la conținut

Cancer: Produsul alimentar care este legat de un risc dublu de cancer. Cu toții îl consumăm zilnic

CANCERUL este o boală care ia multe forme, dintre care majoritatea au rezultate devastatoare dacă nu sunt tratate. Dar gestionarea factorilor de risc, cum ar fi dieta, poate ajuta foarte mult pentru a preveni îmbolnăvirea. Un aliment popular poate dubla riscul de cancer, potrivit unui corp de cercetare.

Cancerul este o expresie captivantă care cuprinde o serie de boli caracterizate printr-o proliferare rapidă a celulelor maligne. Din fericire, boala a devenit mai capabilă de supraviețuire, datorită unei multitudini de progrese științifice. Dar, în ciuda câștigurilor semnificative în cercetarea cancerului, organismele de sănătate subliniază că accentul ar trebui să rămână pe prevenire. Se crede că anumite alimente, cum ar fi sarea, dublează riscul unui cancer.

Un studiu care a analizat obiceiurile alimentare, de băut și de fumat a peste 40.000 de japonezi pe o perioadă de 11 ani, a constatat că sarea  influențează  riscul de cancer de stomac.

Pentru cercetarea lor, o echipă de la Institutul Național de Cercetare a Centrului pentru Cancer din Kashiwa a analizat chestionarele care descriu obiceiurile alimentare ale tuturor participanților.

Un total de 358 de cazuri de cancer de stomac au fost depistate la 18.684 de bărbați, iar 128 de cazuri de boală au fost înregistrate la 20.381.

Dublarea riscului s-a produs printre cei mai mari consumatori de sare, care se estimează că consumă între 12 și 15 grame de sare pe zi.

Liderul studiului, Shoichiro Tsugane, a spus: „Pe lângă consumul de sare, studiul nostru arată, de asemenea, că fumatul și consumul redus de fructe și legume cresc riscul de cancer de stomac, în special la bărbați”.

Riscurile pentru sănătate asociate cu consumul de sare includ în general afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral.

Acest lucru se datorează faptului că aportul de sare determină reducerea apei, ceea ce obligă inima să muncească mai mult.

Dar studiul a sugerat că persoanele care mănâncă în mod constant mâncăruri foarte sărate și-ar putea vedea riscul de cancer de stomac dublat.

Tim Kay, un epidemiolog care lucrează pentru Cancer Research UK, a spus că asocierea cancerului de stomac este deosebit de puternică cu peștele sărat și legumele murate.

Oficialii din domeniul sănătății publice din Regatul Unit au prezentat de mult un caz puternic împotriva consumului de sare.

De fapt, în ultimele două decenii, ei au făcut campanii pentru a reduce consumul de sare în țară, iar eforturile lor au dat roade.

Din 2004, companiile au redus nivelul de sare din alimentele procesate, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a bolilor cardiovasculare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel