joi, mai 26, 2022

Fără semne sau simptome în stadiile incipiente, cancerul pulmonar poate fi dificil de identificat. O pacientă a împărtășit primul semn pe care l-a experimentat, care a făcut-o să creadă că a luat Covid.

Julie Smith, 73 de ani, din Pontypridd, și-a confundat la început simptomele cancerului pulmonar cu coronavirus. Cancerul pulmonar începe în cele două organe spongioase din piept. Deși această afecțiune vizează în principal persoanele „în vârstă”, oricine poate fi afectat.

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

Cancerul pulmonar este considerat unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer, cu peste 47.000 de cazuri noi în fiecare an, relatează NHS.

Mai rău, acest cancer se află și pe lista sumbră a celor mai grave tipuri.

De fapt, această afecțiune este recunoscută drept una dintre principalele cauze de deces de către Organizația Mondială a Sănătății.

Julie a experimentat pentru prima dată simptome de cancer pulmonar în timpul unei vacanțe în familie în Butlins în 2021.

Amintindu-și călătoria, Julie a declarat pentru BBC: „Am mers la piscină și m-am dat pe toboganul mare și apoi a început tusea. Nu am avut nimic în neregulă cu mine în afară de o tuse.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

„Și apoi câteva săptămâni mai târziu, gustul meu a început să dispară. Îmi făcusem toate dozele de vaccin pentru Covid, așa că m-am gândit „Ei bine, poate am doar Covid”, și-a amintit Julie.

Deși de obicei nu există simptome în stadiile incipiente ale cancerului pulmonar, pacienții vor dezvolta în cele din urmă unele probleme.

Potrivit NHS, semnele includ:

  • Tuse persistentă
  • Tuse cu sânge
  • Respirație persistentă
  • Oboseală inexplicabilă
  • Pierdere în greutate
  • Înțepături sau durere la respirație sau tuse.

Serviciul de sănătate îndeamnă pe toată lumea să consulte un medic de familie dacă prezintă astfel de simptome.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

Pe baza celor două simptome ale ei, Julie a crezut că are Covid și a ajuns să facă patru teste. Cu toate acestea, au rezultatele testelor veneau negativ. După ce și-a vizitat medicul de familie, a primit diagnosticul de cancer pulmonar în stadiu terminal.

„De la „nu ești bolnav” și apoi până când am fost diagnosticată cu toate acestea, pur și simplu nu-mi vine să cred”, a spus ea.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni nu pot râgâi? Poate fi tratată a...

Din păcate, cancerul se răspândise la ganglioni și oase, așa că vindecarea este puțin probabilă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private