miercuri, martie 22, 2023

Cancer simptome femei. Cancerul mamar nu e o condamnare la moarte! Dovada sunt pacientele care au reușit să iasă învingătoare din lupta cu această boală cruntă.

Alina Ionescu (36 de ani), una dintre supraviețuitoarele cancerului mamar a povestit cum a reușit să iasă învingătoare din lupta cu boala, de două ori.

Eu am trecut de două ori prin această experiență. Prima dată când am aflat că am cancer la sân, aveam 22 de ani și nu mă așteptam la așa ceva. Dar a doua oară, la 33 de ani, mă așteptam, dar nu am făcut ce ar fi trebuit să fac și să merg la control. Practic, a doua oară s-a întâmplat cam din vina mea. Nu mai fusesem de patru ani la control. Nu am avut grijă de mine. Am și citit undeva că tocmai atunci când știi că trebuie să faci ceva pentru sănătatea ta, amâni sau atunci te încăpățânezi să faci altfel decât trebuie.

Te-ar mai interesa: 10 beneficii pentru sănătate ale sucului de roşii....

Prima dată, la o palpare, am observat un nodul la sânul stâng, am fost la control și, la început, nu s-a crezut că poate fi vorba de cancer. Am făcut investigații, am făcut operație, am făcut tratament și fost ok.

A doua oară, cancerul a apărut la 11 distanță, la celălalt sân. Din ce am înțeles de la domnii doctori, nu e nicio legătură între cele două cancere. Nu e ca și cum ar fi reapărut. Nu e vorba despre așa ceva, mai ales că era vorba de 11 ani de la primul diagnostic. A fost o altă boală.

Cancer simptome femei

La mine, probabil, a fost și din cauză că am trecut printr-o perioadă foarte stresantă, atât acasă, cât și la serviciu. O perioadă care nu a durat câteva săptămâni sau luni, ci ani. Tocmai de-asta cred că gândirea contează foarte mult, faptul că te gândești că ai putea avea o problemă, produce stres. Toată lumea spune că ești ceea ce gândești și chiar cred acest lucru. Doar că e greu să-ți schimbi gândirea. 

Te-ar mai interesa: Carmen Harra, previziuni sumbre: „Trebuie să ne pr...

De asemenea, e foarte important să ai grijă de tine, să mergi la controale, mai ales dacă ai mai trecut printr-o experiență cu boala. Deși avem tendința să spunem că nu mai vrem să auzim de doctori, când am scăpat. E adevărat că e greu să intri iar în spital pentru că îți aduci aminte de toate momentele grele prin care ai trecut, de suferința fizică și emoțională. Dar trebuie să mergi la control, să te asiguri că totul e bine, dacă nu o faci pentru tine, fă-o, măcar pentru cei dragi care suferă la fel de mult. 

Te-ar mai interesa: Cea mai TOXICĂ băutură alcoolică. Riscul de a face...

A doua oară, eu am simțit că e ceva în neregulă, dar nu am mers la medic, din încăpățânare și pentru că aveam foarte mult de lucru la muncă, iar pe plan personal, aveam o situație mai grea. M-am încăpățânat să stărui în greșeală. De aceea, le sfătuiesc pe toate doamnele să meargă medic. Știu că, de multe ori, amânăm vizita la medic pentru că ni se pare un egoism să avem grijă de noi și să facem ceva pentru noi.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale împotriva infecțiilor urinare. Of...

Mamelor, gândiți-vă la copiii voștri

Ne gândim: nu acum pentru că are copilul examen sau nu acum pentru că am de lucru. Și așa, amânăm cu lunile sau, mai rău, cu anii, controlul medical. Nu e bine să stai și să crezi că o să dispară pentru că nu o să dispară. E bine să te duci, să faci ceea ce trebuie, să ai curaj, pentru că tot o să ajungi la un medic și mai bine să ajungi mai devreme când se poate face ceva decât să ajungi prea târziu când lucrurile se pot schimba mult mai greu în bine. Atunci ai și tu de suferit și cei dragi. Mamelor, gândiți-vă la copiii voștri, că au nevoie de voi cât mai mult. Au nevoie să le fiți alături când intră la facultate, au nevoie când se căsătoresc, au nevoie când au, la rândul lor, copii. 

Te-ar mai interesa: Dispneea este simptomul alarmant ce indică un canc...

Ce m-a ajutat foarte mult în lupta cu cancerul a fost prezența familiei, a celor dragi, un telefon de la prietene, faptul că mi-au fost alături mama, surorile mele, chiar și colegii de serviciu. Faptul că am vorbit. Ce le-aș putea spune femeilor e să vorbească cu oamenii în fața cărora își poți deschide sufletul. Mintea creează tot felul de scenarii, dar vorbind cu alții, afli că poate nu e așa rău cum crezi tu. A sta singur cu gândurile tale e o situație foarte greșită. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private