sâmbătă, iunie 25, 2022

Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar trebui să știți.

Cancerul care afectează vulva, organul genital extern al femeilor este cunoscut sub numele de cancer vulvar.  Vulva este partea externă a organelor genitale feminine.

Această afecțiune este mai frecventă în rândul femeilor în vârstă și diagnosticarea precoce poate ajuta la asigurarea unui tratament de succes.

Semne de cancer vulvar

Iată câteva semne de avertizare ale cancerului vulvar la care trebuie să fiți atente:

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

1. Aluniță neobișnuită

Alunițelor nu li se acordă prea multă atenție și sunt adesea trecute cu vederea. În timp ce alunițele pot să nu fie întotdeauna un semn al unei stări de sănătate subiacente, este întotdeauna mai bine să le verificați pentru confirmare.

Alunița de pe vulvă poate fi un semn al cancerului vulvar. Alunițele ca atare tind adesea să își schimbe forma, dimensiunea, culoarea etc.

2. Răni deschise

Cancerul vulvar se poate manifesta și sub formă de semne vizibile precum ulcere (răni deschise) și umflături sau bubițe asemănătoare verucilor.

3. Umflare

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

Durerea și umflarea în regiunea vulvară nu trebuie trecute cu vederea, deoarece ar putea fi un semn al unei infecții sau al cancerului vulvar.

4. Piele alterată

În cazul cancerului vulvar, pielea poate trece prin anumite modificări precum culoarea alterată, grosimea crescută etc.

5. Mâncărime persistentă

Mâncărimea poate fi inconfortabilă și nicio fermitate a acesteia nu trebuie ignorată. Mâncărimea vulvară persistentă sau erupțiile cutanate pot fi un semn al cancerului vulvar.

Te-ar mai interesa: Dietă Iulia Albu: Am o singură zi pe săptămână în ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private