Cancerul de sân va fi diagnosticat mai ușor grație unui test revoluționar

Cancerul de sân va fi diagnosticat mai ușor grație unui test revoluționar
Cancerul de sân va fi diagnosticat mai ușor grație unui test revoluționar

Cancerul de sân, boala care înspăimântă femeile, va beneficia de o metodă de testare revoluționară. Să nu uităm, ca în toate cazurile de cancer, diagnosticarea este vitală, pentru descoperirea bolii în stadiu incipient. Un astfel de stadiu presupune mari șanse de vindecare.

Cercetătorii germani au prezentat o analiză de sânge care poate spune cu o precizie mare dacă boala şi-a făcut apariţia în organism.

„Avem acum un test de sânge care ne permite să aflăm dacă există un semn de boală sau dacă nu există un astfel de risc. În opinia mea, este un lucru pozitiv”, a declarat Christof Sohn – director medical la Spitalul Universitar Heidelberg, scrie digi24.ro.

Testul va fi pus în vânzare în a doua parte a anului şi, spun cei care l-au creat, nu îşi propune să concureze cu metodele deja clasice de diagnostic cum ar fi mamografiile sau RMN-ul.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2 milioane de noi cazuri de cancer de sân au fost diagnosticate anul trecut la nivel global şi peste 620.000 de femei au fost răpuse de această boală. Depistat în stadiu incipient, oamenii de ştiinţă spun că şansele de vindecare în cazul cancerului de sân sunt de 95%.

167 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox