vineri, august 19, 2022

Pacienții pot beneficia curând de un test de urină de ultimă generație ce poate depista cancerul de vezică cu o precizie de 100%, după cum arată rezultatele testelor clinice.

Testul revoluționar poate înlocui testele bandă folosite până acum de medici în depistarea cancerului de vezică, potrivit Daily Mail UK. Acestea puteau depista urmele de sânge din vezica urinară, indiciu prezent în majoritatea cazurilor acestui tip de cancer. Pacienții care erau pozitivi pentru prezența sângelui în urnică erau supuși unor teste amănunțite pentru a determina cancerul de vezică.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci la cină ca să arzi calorii în timp c...

Testul de urină, numit URO17, promite să ofere acest răspuns fără investigații medicale suplimentare. „Noul test ar putea schimba întregul proces de diagnosticare a cancerului de vezică urinară”, susține Nikhil Vasdev, urolog în cadrul Serviciului Național de Sănătate al Regatului Unit și liderul studiului.

„Dacă cercetările noastre sunt corecte, testul este incredibil de precis și poate feri mulți oameni de o internare pentru un cancer pe care nu îl au, de fapt”, a completat medicul.

Până acum, multe persoane depindeau de testele bandă. Acestea depistau prezența urmelor de sânge în urină, ce pot semnala cancerul de vezică. Acest lucru se determina prin efectuarea unei cistoscopii, în alte cuvinte, utilizarea unei camere de dimensiuni reduse cu ajutorul căruia medicul putea observa modificări anormale la nivelul vezicii urinare.

Te-ar mai interesa: Un asteroid imens se îndreaptă cu viteză spre Pămâ...

Testul revoluționar poate înlocui, cu succes, toate aceste investigații adiționale. Pentru a determina eficacitatea produsului, medicii au testat urina pacienților suspecți de cancer de vezică înainte ca diagnosticul să fie determinat prin cistoscopie.

În urma testării pacienților cu noul URO17, s-a constatat că 44 dintre cei 71 de pacienți testați erau pozitivi pentru această formă de cancer. Acuratețea produsului a fost confirmată după rezultatele cistoscopiei, prin care s-au diagnosticat 44 de persoane pozitive de cancer de vezică, dintre cele 71 investigate.

Te-ar mai interesa: Cum a reușit Oana Roman să slăbească 25 de kilogra...

Testul a primit deja aprobare pentru utilizarea sa în untățile sanitare de specialitate, însă Vasdez speră ca, din februarie, testul să devină disponibil și pentru publicul larg.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private