Sari la conținut

Cancerul intestinal: locul durerii și senzația pe care corpul ți-o transmite când ai cancer

dureri abdominale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
alimente care nu se combina

Din cuprinsul articolului

Căutările pe internet pentru cancerul intestinului au crescut vertiginos în urma dispariției premature a doamnei Deborah James. Regreta Deborah James a încurajat o conversație despre simptomele cancerului intestinal.  James Kinross, chirurg colorectal la spitalul Regelui Edward al VII-lea, a explicat tipurile de durere care pot semnala cancerul intestinal.

Regreta Dame Deborah James a lucrat neobosit pentru a crește gradul de conștientizare despre cancerul intestinal în ultimii ei ani din viață. Din păcate, jurnalistul multimedia a murit din cauza bolii mortale pe 28 iunie.

Deși durerile  sunt o plângere familiară, mai ales pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, există câteva semne revelatoare că durerile poate fi canceroase.

Potrivit domnului Kinross, durerea de stomac în partea abdomenul inferior sau în partea inferioară este unul dintre cele mai comune semne ale bolii potențial mortale.

Poate fi dificil să diferențiezi durerile de stomac legate de cancer de alte plângeri de stomac.

Dar, „examinarea celorlalte simptome poate oferi un indiciu dacă durerea dumneavoastră este cauzată de cancerul intestinal”, explică domnul Kinross.

El a continuat: „În primul rând, durerea la care avem grijă apare după ce am mâncat, chiar dacă nu este o masă dificil de digerat.

În timp ce durerile de stomac pot indica o întreagă gamă de plângeri digestive, durerile intermitente la nivelul stomacului însoțite de balonare și pierderea poftei de mâncare pot fi simptome ale cancerului intestinal”.

Durerea în abdomen poate indica, de asemenea, că boala canceroasă a „avansat”, a avertizat domnul Kinross.

Chirurgul colorectal a explicat: „Dacă un cancer este avansat, poate provoca o îngustare sau blocare a intestinului, iar pe măsură ce intestinul se întinde, aceasta poate provoca disconfort pe partea dreaptă sau pe partea inferioară a abdomenului”.

Domnul Kinross a continuat: „Dacă blocajul este sever, deșeurile nu mai trec în cele din urmă prin sistemul digestiv”.

Potrivit expertului în cancer, aceasta poate provoca dureri abdominale generalizate destul de severe și umflături, constipație absolută și, de asemenea, vărsături.

„Aproape 25% dintre cancerele intestinale sunt diagnosticate în această etapă tardivă”.

Mai mult decât atât, cancerele care apar în rect pot provoca dureri în rect, care se agravează după deschiderea intestinelor sau o senzație de golire incompletă și sângerare, a adăugat el.

Deci, ce sfătuiește domnul Kinross?

Dacă ești îngrijorat, ar trebui să fii atent și la alte simptome tipice, a spus chirurgul colorectal.

Alte semne de observat includ scaun cu sânge  sau o schimbare persistentă a obiceiurilor intestinale, cum ar fi mersul mai des la baie decât de obicei.

„Dacă observați că aceste schimbări durează mai mult de două săptămâni, discutați cu medicul dumneavoastră de familie”, a sfătuit domnul Kinross.

Potrivit NHS, mai mult de nouă din 10 cazuri de cancer intestinal se dezvoltă la adulții în vârstă de peste 50 de ani, iar aproape șase din 10 cazuri se dezvoltă la persoanele cu vârsta de 70 de ani sau mai mult.

Un număr mare de dovezi sugerează că o dietă bogată în carne roșie și procesată poate crește riscul de a dezvolta cancer intestinal.

Din acest motiv, Departamentul de Sănătate și Asistență Socială recomandă persoanelor care consumă mai mult de 90 g (greutate gătită) pe zi de carne roșie și procesată să reducă la 70 g pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel