Sari la conținut

Cancerul pancreatic ar putea fi confundat cu alte afecțiuni. Primele semne de avertizare apar abia după ce tumora canceroasă începe să crească

semn pancreatita
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Nu ignora semnele care anunta un pancreas bolnav

Mii de persoane sunt diagnosticate cu cancer pancreatic în fiecare an, ratele de supraviețuire fiind cele mai scăzute dintre toate tipurile de cancer comune.

Deși sunt mulți factori în joc aici, statistica sumbră nu este îmbunătățită de faptul că semnele de avertizare sunt adesea reticente în a-și arăta capetele urâte.

Mai grav este că, odată ce simptomele apar, acestea pot fi confundate cu alte afecțiuni, potrivit unui expert.

Abbas Kanani, farmacist la Chemist Click Online Pharmacy, a declarat: „Unele dintre simptome sunt foarte comune și pot fi cauzate de alte afecțiuni, cum ar fi sindromul colonului iritabil, ulcerul peptic, durerile musculare sau diverticulita, care este inflamația sau infecția intestinelor.”

Prin urmare, farmacistul a recomandat să vă familiarizați cu semnele de avertizare și să solicitați ajutorul unui medic.

Care sunt semnele de alarmă ale cancerului pancreatic?

Primele semne de avertizare apar, de obicei, abia după ce tumora canceroasă începe să crească.

În această perioadă, farmacistul v-a împărtășit că este posibil să observați următoarele simptome:

  • Dureri de stomac sau de spate
  • Icter (îngălbenirea pielii sau a albului ochilor și mâncărimi ale pielii)
  • Pierderea poftei de mâncare sau pierderea inexplicabilă în greutate
  • Modificări ale mișcărilor intestinale
  • Urină mai închisă la culoare și scaun mai palid decât de obicei.

Kanani a adăugat că aceste simptome inițiale sunt de obicei urmate de probleme stomacale, de la greață la balonare.

„Senzația sau starea de rău, diaree sau constipație, simptome de indigestie, cum ar fi senzația de balonare [pot apărea]”, a spus el.

Mai mult, s-a constatat că unele persoane cu această afecțiune mortală sunt nou diabetici sau au fost diagnosticați cu diabet în anul precedent, a precizat expertul.

Când să consultați un medic în legătură cu cancerul pancreatic

Deși aceste simptome nu garantează că aveți cancer pancreatic, este totuși important să vă prezentați la un medic.

Kanani a spus: „Ar trebui să consultați un medic de familie dacă observați că ați pierdut o cantitate considerabilă de greutate, dacă aveți alte simptome ale cancerului pancreatic care se înrăutățesc sau nu se ameliorează după două săptămâni sau dacă aveți o afecțiune care provoacă simptome cu digestia care nu se ameliorează după două săptămâni de utilizare a tratamentelor obișnuite.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel