duminică, iunie 4, 2023

Cancerul pulmonar este asociat cu un simptom care poate fi experimentat în zona pieptului. Cu toate acestea, experții spun că există un semn surprinzător al bolii pe care l-ați putea observa în degete.

Dacă ești îngrijorat de boală, este important să știi la ce să fii atent la aceste simptome. Medicii de la Cancer Research UK au spus că unii oameni au degetele și unghiile umflate, cunoscute și sub denumirea de degete hipocratice.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

Cancerul pulmonar: simptomul ciudat care apare pe degete

Degetele hipocratice sau hipocratismul digital descriu o modificare particulară a degetelor și unghiilor. Extremitățile degetelor se măresc, unghiile devin albe, iar pielea de langă patul unghiei pare strălucitoare.

În cele mai multe cazuri, s-ar putea să nu fie cancer, dar organizația de caritate a explicat că problema poate fi un semn al stărilor de sănătate subiacente prezente în plămâni și inimă.

Unghiile hipocratice sunt un semn de boală

Nu este clar ce cauzează degetele hipocratice, dar cercetările arată că aceasta se poate datora celulelor mari, cum ar fi megacariocitele, care se blochează în vasele mici de sânge de la vârful degetelor. 

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

„Degetele hipocratice sunt neobișnuite. Dacă credeți că ați putea avea acest tip de degete și sunteți îngrijorat, discutați cu medicul dumneavoastră. Ei vă pot examina și vă pot afla despre orice alte simptome pe care le puteți avea. Aceștia vă pot trimite pentru teste dacă este necesar, cum ar fi o radiografie toracică pentru a vă verifica plămânii”.

Simptomele comune ale cancerului pulmonar

În timp ce degetele hipocratice pot fi considerate un simptom mai rar al cancerului pulmonar, experții de la organizație de caritate au spus că există alte nouă simptome care sunt cele mai frecvente la cei diagnosticați cu această boală.

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

 1. Tuse persistentă
 2. O modificare a tusei pe care ai avut-o de mult timp: poate suna diferit sau poate fi dureros când tușești
 3. Ți se taie respirația când faci lucrurile pe care le făceai înainte fără probleme
 4. Tuse cu flegmă (spută) cu sânge 
 5. Durere sau durere în piept sau umăr
 6. Infecții toracice care continuă să revină sau o infecție toracică care nu se ameliorează
 7. Pierderea poftei de mâncare
 8. Senzație de oboseală tot timpul (oboseală)
 9. Pierzând greutate

În unele cazuri, este posibil să aveți și dureri și umflături la nivelul articulațiilor. Deși este rar, medicii au declarat că unele tipuri de celule canceroase pulmonare produc hormoni care intră în sânge.

Acești hormoni pot provoca simptome care nu par să aibă legătură cu cancerul pulmonar. Medicii numesc acest sindrom paraneoplazic și simptomele pot include:

 • înțepături sau amorțeală la nivelul degetelor de la mâini sau de la picioare
 • slabiciune musculară
 • somnolență, slăbiciune, amețeli și confuzie
 • umflarea sânilor la barbați
 • cheaguri de sânge

Specialiștii avertizează, de asemenea, că există un tip foarte rar de cancer pulmonar care poate crește chiar în partea superioară a plămânului, care se numește o tumoră Pancoasr. Majoritatea persoanelor care au acest tip de cancer vor suferi dureri severe la umăr sau dureri care se deplasează pe braț.

Te-ar mai interesa: „Cele mai nesănătoase produse” pe care ar fi bine ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private