Sari la conținut

„Când ești bolnav, miroși urât”, spune un medic. Persoanele cu boli hepatice miros a…

respirație urât mirositoare
Sursă: arhivă Doctorul Zilei
O respirație urât mirositoare poate semnala un cancer

Bolile au miros diferit. Oamenii de știință  au spus că mirosul corporal și respirația ar putea fi un semn de boală. Persoanele cu diabet miros a acetonă, persoanele cu cancer emană un miros deranjant de „carne stricată, în schimb persoanele cu boli hepatice miros a ”pește crud”

Mirosul pielii la care ții variază, de asemenea, în funcție de vârstă, dietă, sex, metabolism etc. Totuși, când simți o mâncărime „brută” și știi că nu vine de unde ai transpirat, este timpul să începi să te întrebi:

„În unele boli, corpul persoanei bolnave poate degaja un miros distinct din diferite surse”, spune Mats Olsson, psiholog experimental la Institutul Karolinska din Suedia.

Mirosul unei persoane poate fi detectat nu numai în pielea sa, ci și în respirația, sângele și urină, iar diferențele subtile ne pot spune despre sănătatea sa.

Mai multe studii au arătat că mai multe boli au mirosuri corporale caracteristice, inclusiv pacienții cu tifoidă, despre care se spune că miros a pâine coptă, și cei care miros a carne crudă, printre care cei cu febră galbenă, despre care se spune că au, și scrofulă, o boală glandulare care lasă pielea cu miros de bere veche , sedentar, dificultăți de respirație.

Oamenii de știință care au studiat acest fenomen în detaliu spun că persoanele cu probleme hepatice pot mirosi pește crud. În schimb, cineva cu o infecție a tractului urinar miroase a amoniac.

Diabetul miroase a mere putrede

Se crede că diabetul duce la un miros urât asemănător mărului din cauza nivelurilor scăzute de acetonă eliberate în aerul pe care îl respirăm.

A ce miroase cancerul?

În cazul bolilor neoplazice, organismul emite un miros neplăcut, precum „carne putrezită”. Infecțiile frecvente cresc, de asemenea, temperatura corpului, ducând la transpirație abundentă ca funcție de termoreglare.

Dermatologul rus Irina Skologdaeva a explicat că aceasta este pentru a produce „factor de necroză tumorală”, pe care organismul îl folosește pentru a lupta împotriva tumorilor maligne.

Preti cercetează mirosurile corporale de peste 30 de ani. „Folosesc foarte mult transportul în comun și uneori întâlnesc oameni cu mirosuri puternice, și este evident”, a spus Preti. Echipa lui Olson a prezentat o provocare mai generală.

Pentru a investiga modul în care mirosul poate spune dacă cineva este bolnav sau a fost recent infectat. Acest proces este considerat a fi unul evolutiv pentru cei care simt schimbarea și pleacă pentru a rămâne sănătoși.

„Oamenii ar trebui să poată spune când cineva este contagios”, a spus Olson, potrivit unui raport CNN.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel