duminică, ianuarie 29, 2023

Când ia sfârșit epidemia de coronavirus. După luptă acerbă cu coronavirusul, China își trage sufletul. Ieri au externat ultimul pacient infectat.

70 zile fierbinți au fost pentru lucrătorii din sistemul sanitar, dar și pentru cercetătorii care nu mai prididesc să pună informațiile cap la cap, pentru a găsi o rezolvare de stopare și de înțelegere a virusului Covid-19.

Lupta s-a mutat în Europa, continent înroșit de numărul de cazuri de coronavirus.

Te-ar mai interesa: Bacteriile de pe limbă pot provoca infecții grave ...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie de coronavirus şi a îndemnat ţările afectate de un număr mare de îmbolnăviri să activeze mecanismele de urgenţă. În România s-a ajuns la 48 de cazuri confirmate și epidemia continuă să se extindă pe întreg teritoriul țării.

Însă un reputat pneumolog şi epidemiolog chinez a făcut un anunţ aşteptat de toată lumea.

Potrivit Reuters, Zhong Nanshan, principalul consilier medical al guvernului chinez, a declarat că pandemia de coronavirus este probabil să se încheie în iunie.

„Multe dintre cazurile importate în China sunt pacienţi asimptomatici, iar rata de reinfectare în rândul pacienţilor care s-au vindecat este redusă, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă, epidemiologul în vârstă de 83 de ani, cunoscut pentru contribuţia sa la combaterea epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) din 2003.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: semnul neplăcut care se agravea...

Expertul a declarat, la sfârşitul lunii februarie, că ţara sa este încrezătoare că va ţine focarul de coronavirus sub control până la sfârşitul lunii aprilie. Potrivit Agerpres, Zhong Nanshan a precizat la acea vreme că unele prognosticuri ale experţilor din străinătate, potrivit cărora China va înregistra peste 160.000 de contagieri, „nu au luat în calcul intervenţia guvernului chinez”.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 ianuarie. Zodia care primește azi o su...

„Echipa noastră a prognozat aproximativ 70.000 de pacienţi infectaţi cu acest virus. Am prezentat aceste cifre unei publicaţii internaţionale, dar documentul nu a fost acceptat”, a spus el.

China a anunţat joi că a depăşit vârful epidemiei. ”În linii mari, vârful epidemiei a trecut în China”, a declarat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate. ”Creşterea numărului de cazuri noi se reduce”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

Conform cifrelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în China au fost confirmate 80.980 de cazuri şi 3.173 decese. De la izbucnirea epidemiei cu noul coronavirus, au fost înregistrate la nivel mondial 124.518 cazuri confirmate şi 4.607 decese în 118 ţări şi teritorii, conform informaţiilor actualizate de OMS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private