Sari la conținut

Când intră BANII pe cardurile de alimente? 2.500.000 de români au de primit 1000 de lei

Sursă foto: Playtech

Când intră BANII pe cardurile de alimente? 2,6 milioane de cetățeni români au de primit 1.000 de lei. Românii cu salarii mici beneficiază de o nouă tranșă de ajutor pentru cumpărarea de alimente și mese calde prin programul „Sprijină România”.

Luna iunie vine cu vești excelente pentru un mare număr de români, în principal pentru cei cu venituri modeste. Aceștia urmează să primească 250 de lei sub forma unui card de alimente.

Cardul pentru alimente se reaprovizionează o dată la două luni, timp de șase luni. Se oferă un total de 1500.00 lei. Deja s-au dat două tranșe în lunile februarie și aprilie.

În această situație se află peste 2.600.000 de români cu venituri mai mici de 2.000 de lei. Sumele sunt date pentru achiziționarea de alimente și pentru plata meselor calde.

Intervalul în care se vor acorda acești bani este între 15 și 25 iunie. În ceea ce privește livrarea banilor pe cardul de alimente nu este o ordine, deoarece există 3 firme care emit aceste carduri.

Când intră BANII pe cardurile de alimente? 2.500.000 de români au de primit 1000 de lei

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale revizuiește listele de beneficiari lunar, anterior fiecărei distribuiri a tichetului social electronic pentru alimente și mese calde, cu scopul de a verifica dacă au intervenit schimbări în raport cu listele anterioare.

Noile tichete electronice sunt acordate noilor beneficiari. În consecință, în cazul în care ați respectat cerințele pe durata desfășurării programului, veți fi inclus pe aceste liste.

Așadar, pentru 2024, graficul celor șase tranșe de 250 de lei va fi după cum urmează: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

După 15 iunie, pensionarii și familiile beneficiare ar urma să încaseze cea de-a treia tranșă.

Cine primește ajutor?

pensionarii care au un vennit mai mic de 2.000 de lei

familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare sunt sub 1.550 de lei în total;

familiile monoparentale cu venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei;

familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare; scrie Newsweek.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel