Sari la conținut

Primești acest tip de PENSIE? Vei primi BANI în plus de la 1 Iulie 2024

Bani de la stat
Sursă foto: Playtech

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat, joi, că Guvernul va crește, începând cu luna iunie, indemnizațiile lunare acordate copiilor și adulților cu handicap grav. Această măsură va fi aplicată pentru aproximativ 390.000 de persoane. În plus, va fi mărită și pensia de invaliditate, potrivit sefului Guvernului.

Executivul a decis majorarea indemnizațiilor lunare pentru copiii și adulții cu handicap grav

Primești acest tip de PENSIE? Primești BANI în plus de la 1 Iulie 2024. Șeful guvernului a ținut să sublinieze că această mărire este a doua etapă de creștere, imediat după cea de la începutul anului, și este necesară ca urmare a creșterii valorii indicatorului social de referință în luna martie.

La finalul ședinței de joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a precizat că Executivul a decis majorarea indemnizațiilor lunare pentru copiii și adulții cu handicap grav, cu aplicare din luna iunie.

Majorarea care va avea loc în iunie se va regăsi în plățile efective începând cu luna iulie 2024. Creșterea va lua forma unei majorări de 10 puncte procentuale a indicatorului social de referință, potrivit sursei.

Concediul și indemnizația pentru creșterea copilului în 2024
Sursă foto: Sutterstock – indemnizatie cretere copil

Cu cât vor crește indemnizațiile

Primești acest tip de PENSIE? Primești BANI în plus de la 1 Iulie 2024. „Pentru adultul cu handicap grav, indemnizaţia lunară va creşte de la 70% la 80% din indicatorul social de referinţă (ISR), respectiv în termeni nominali de la 463 de lei la 529 de lei. Ca termen de comparaţie, în luna ianuarie, acesta era de 419 lei. Prin urmare, vorbim de o majorare netă cu 110 lei în primele şase luni ale acestui an. Pentru copilul cu handicap grav, indemnizaţia lunară va creşte de la 60% la 70% din ISR, respectiv de la 397 de lei la 463 de lei, iar termenul de referinţă din ianuarie era de 359 de lei. Vorbim aşadar de o majorare netă în şase luni de zile cu 104 lei”, a precizat el, potrivit News18.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel