luni, aprilie 12, 2021

Așa cum s-a stabilit încă dinainte de începerea școlii, un oraș va trece în online toate școlile, dacă există o incidență de peste trei cazuri de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori.

Deși

azi datele arătau că s-a atins această cifră, INSP a corectat în scădere rata de infectare cu coronavirus, anunțată inițial.

Autoritățile au discutat astăzi situația din București, unde rata de infectare cu noul coronavirus este cea mai ridicată la nivel național. La prânz, Institutul Național de Sănătate Publică anunța chiar o incidență de peste trei cazuri la mia de locuitori, care impune trecerea tuturor unităților de învățământ la cursuri exclusiv online.

Între timp însă a corectat în scădere această rată raportată la ultimele 14 zile. Ministrul educației spune că se fac toate pregătirile

pentru momentul în care s-ar impune scenariul roșu, dar că deocamdată nu s-a ajuns în această situație. Prefectul capitalei, Gheorghe Cojanu, a explicat că și la atingerea pragului de trei la mie restricțiile nu se vor aplica imediat.

Gheorghe Cojanu: Rata pe ziua de astăzi este 2,69. La o rată de incidență de 3 vom lua măsuri pentru a trece școlile în scenariul roșu. Restaurantele, cinematografele, spectacolele nu s-au închis imediat la 1,5, ci le-am închis la 1,86, având în vedere un 20% la populația Bucureștiului, 2.500.000, cum a susținut și premierul. Cifra este reală și atunci

vom lua măsuri, dar nu vom lua la 3,05, vom aștepta, ținând cont și de populația reală. Dacă vom constata că creșterea durează trei zile la rând, după ce se depășește rata de incidență 3, atunci vom lua o hotărâre în cadrul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, la recomandarea DSP-ului.

Ultimele stiri

Parteneri