Sari la conținut

Când nu este recomandat să faci sport? Cori Grămescu: „Nu face decât să ne slăbească corpul pe termen lung”

sport

Deși sportul este un obicei foarte sănătos pentru organism, în anumite situații acesta poate face mai mult rău decât bine. Ca orice alt lucru, practicarea în exces a exercițiilor fizice poate pune presiune pe organismul nostru, ceea ce slăbește funcțiile normale în timp. Iată cum faci sport în mod corect!

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, explică de ce este necesar să facem o pauză între antrenamente și, de asemenea, când nu este potrivit să facem exerciții fizice.

Când nu este recomandat să faci sport?

„Sportul este un vehicul care ne oferă satisfacție imediată pentru că vedem destul de repede rezultatele efortului nostru. Pe de altă parte, este și acel boost de energie care te face să te simți mai bine. Însă ceea ce văd foarte frecvent sunt femei care fac foarte mult sport fapt ce duce la apariția excesului de cortizol, lucrul de care nu se vorbește foarte mult. Lucru ăsta se observă rapid în momentele în care încep să ni se umfle picioarele din senin și fără motiv sau observăm un sentiment de vinovăție atunci când nu mergem la sală.

Refugiul în sport este o supracompensare, o refulare a problemelor și a nemulțumirilor din zona personală. Din păcate, această oboseală accentuată, această refulare în zona sportivă nu face decât să ne slăbească corpul pe termen lung. S-a tot popularizat această idee de #norestday care din punct de vedere sportiv este o catastrofă! Realmente avem nevoie de pauză după antrenamente. Nu ar trebui să ne antrenăm mai mult de o zi, maxim două fără să facem pauză!

De asemenea, consumul de substanțe energizante înaintea antrenamentelor este dăunător, pentru că forțează extreme de mult sistemul nervos!

Vedem din ce în ce mai mult promovat peste tot în social, dar și în săli un abuz de substanțe susținătoare de efort. A devenit cumva normal și comun că toată lumea să consume preworkouturi și tot felul de produse de sinteză pentru efort fizic la sală – ele sunt extreme de puternice, energizante extrem de complexe care forțează efectiv sistemul nervos să reziste în timpul efortului fizic.

Sportul făcut în exces este un stresor al corpului, că orice alt lucru făcut în exces – alcool, substanțe interzise, mâncare sau tot felul de produse cu rol de susținere a efortului. Puneți pe primul loc sănătatea, antrenați-vă inteligent și cu dragoste pentru corpul vostru! Deveniți mai conștienți de corpul vostru și emoțiile voastre, renunțați la extreme și gândiți-vă la sănătatea voastră pe termen lung!”, dezvăluie Cori Grămescu pe Facebook.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: