duminică, septembrie 25, 2022

Hipertensiunea este o afecțiune medicală caracterizată de creșterea nivelului tensiunii arteriale în mod continuu și susținut. Tensiunea arterială este creată de presiunea pe care inima o exercită asupra arterelor, direcționând sângele către restul organelor. 

Contrar aparențelor, creșterea ritmului cardiac al persoanelor care suferă de hipertensiune arterială nu este dăunătoare. De fapt, exercițiile fizice ajută la reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățesc sănătatea generală și reduc factorii de risc ce favorizează apariția afecțiunilor.

Te-ar mai interesa: Reghecampf a mers prea departe: Scandalul cu Anama...

Antrenamentul fizic reduce tensiunea arterială, menține greutatea corporală favorabilă pentru a evita afecțiunile cauzate de obezitate și ajută inima să funcționeze mai bine, potrivit Doza de Sănătate.

Exerciții fizice pentru hipertensiune, recomandate pentru reducerea tensiunii arteriale și menținerea sănătății inimii

Mersul pe jos

Beneficiile mersului pe jos pentru sănătate sunt incontestabile. Contribuie la arderea caloriilor, la creșterea tonusului muscular și la menținerea masei osoase. Stresul și anxietatea sunt factori declanșatori majori ai hipertensiunii arteriale și, prin urmare, mersul pe jos ajută la menținerea acestora sub control. Îmbunătățește starea de spirit, combate atacurile de panică și calmează nervii.

Te-ar mai interesa: 3 pași simpli pentru o dietă echilibrată. Niciun a...

Alergatul

Acest exercițiu fizic este recomandat numai pacienților care nu suferă de insuficiență cardiacă. Această activitate accelerează ritmul cardiac. Ce este bine este faptul că ridică nivelul de colesterol bun, reduce coagularea, accelerează metabolismul și scade riscul de a suferi de tensiune arterială crescută.

Dansul

Această activitate poate ajuta la tratarea hipertensiunii. Îmbunătățește capacitatea cardiovasculară și scade nivelul colesterolului. Mai mult, reduce stresul, care este unul dintre catalizatorii creșterii tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Copiii cu malformații cardiace, șanse Zero la viaț...

Atenție!

Secretul stă în practicarea consecventă a exercițiilor moderat intense sub supravegherea unui specialist. Persoanele cu hipertensiune arterială care nu suferă de insuficiență cardiacă pot efectua exerciții moderate de 3 sau 4 ori pe săptămână. De exemplu, joggingul de nivel mediu pentru intervale de 20 până la 24 de minute este o posibilitate.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private