joi, decembrie 8, 2022

Când este momentul potrivit să-ți împodobești bradul de Crăciun și să te bucuri de decorațiunile specifice? În fiecare an, anticiparea Crăciunului pare să înceapă puțin mai devreme, iar 2022 bate deja noi recorduri bazate pe datele de căutare online. Dar există multe tradiții și credințe diferite atunci când vine vorba de cel mai bun moment pentru a începe să îți decorezi casa de Crăciun.

Te-ar mai interesa: Carmen Harra: Perioadă crâncenă pentru omenire! Tr...

A fost odată ca niciodată…

În perioada victoriană, pomii de Crăciun erau în mod tradițional montați mult mai târziu în decembrie, adesea în după-amiaza Ajunul Crăciunului.

Imediat după Halloween

Pentru unii, decorațiunile de Crăciun sunt potrivite de îndată ce Halloween-ul se încheie pe 31 octombrie, așa că iubitorii de Crăciun îmbrățișează 1 noiembrie ca începutul sezonului festiv și încep să-și decoreze casa în acest moment.

Ce spun psihologii legat de împodobirea bradului de Crăciun?

În ciuda tradițiilor, punerea devreme a decorațiunilor de Crăciun te face de fapt fericit…

Psihanalistul Steve McKeown a declarat pentru UNILAD că amenajarea timpurie a decorațiunilor de Crăciun extinde entuziasmul sezonului festiv. Acționează ca o „ancoră sau cale către acele emoții magice din copilărie” și astfel, în cele din urmă, te face mai fericit.

Te-ar mai interesa: De ce sunt norocoase toate femeile născute în luna...

Psihologul, Deborah Serani, a declarat pentru TODAY Home că împodobirea devreme a casei de Crăciun poate „crea acea schimbare neurologică care poate produce fericire”, explicând: „Decorul de Crăciun va crește dopamina, un hormon al binelui”.

Când se împodobește bradul potrivit tradiției creștine?

Istoricii și etnologii spun că, în jurul anului 1000, Sf. Boniface, care a convertit germanii la creștinism, a trecut pe lângă un grup de păgâni care venerau un stejar. De supărare acesta a tăiat stejarul și, în locul stejarului, s-a înălțat un brăduț. Sf. Boniface a luat micul pom ca semn al credinței în Dumnezeu. Dar, abia în secolul al XVI-lea creștinii practicanți au început să decoreze brazii în perioada Crăciunului.

Te-ar mai interesa: Ce declanșează albirea prematură a părului. De la ...

Tradiția spune că pomul de Crăciun se împodobește în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie. Un înger sau o stea poate fi asezată în vârful pomului, reprezentând îngerii sau steaua de la Bethleem. A doua zi, copiii se bucură de darurile așezate sub pom de Moș Crăciun.

Bradul de Crăciun este un obicei occidental care a căpătat amploare, începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În zilele noastre, împodobirea bradului de Crăciun a devenit una dintre cele mai iubite tradiţii.

Te-ar mai interesa: Bolile de tiroidă. Endocrinolog: ”La 50 de ani exi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private