Sari la conținut

Metoda care iti poate reseta creierul. In ce consta pauza de la dopamina?

Dopamina este o substanta chimica eliberata in creier atunci cand desfasuram activitati care ne fac placere. Este un neurotransmitator si are un rol important in procesul de motivatie si rasplata.

De exemplu, de fiecare data cand bei un pahar cu vin bun, creierul incepe sa asocieze acea stare placuta de relaxare si evadare cu vinul. Insa de-a lungul timpului, senzatia de rasplata este estompata si ai nevoie de tot mai mult pentru a simti aceeasi placere. Este principiul dupa care functioneaza orice tip de dependenta.

„Pauza de dopamina” este un trend care se raspandeste rapid in special in randul persoanelor foarte ocupate, care vor sa-si reseteze stilul de viata si creierul.

Principiul de baza este abstinenta timp de o saptamana sau chiar o luna de la toate acele activitati care dau dependenta si care ne produc placere, fie ca este vorba de tehnologie, cafea sau orgasm. Scopul este de a reseta creierul, de a reface organismul si de a redobandi controlul asupra propriei vieti. Dar ce reprezinta si care sunt efectele reale asupra creierului?

Citeste si:

Te-ar putea interesa si: Suntem fericire și iubire. Ce minuni fac în corp dopamina și oxitocina, hormonii iubirii și ai plăcerii

Dana Humphrey, in varsta de 36 de ani, a facut o pauza de dopamina de patru luni dupa ce s-a despartit de partenerul sau. „Nu ma iubeam pe mine insami”, a declarat tanara pentru psycom.net. „Postul” sau a inclus opt ore de somn pe noapte, exercitii de yoga si alegerea statutului de celibatara. Cum se simte dupa aceasta etapa? „Sunt in armonie cu organismul meu si sunt capabila sa ascult mai usor ceea ce imi doresc in adancul sufletului, in loc sa reactionez pur si simplu la ceea ce mi se intampla”, a mai spus Dana.

Inainte de a incerca pauza de dopamina, sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii:

Citeste continuarea…

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.