sâmbătă, aprilie 1, 2023

Bărbații se îngrașă în medie cu 1,5 kg până la 2 kg după ce devin tați prima oară, în timp ce bărbații de aceeași vârstă care nu au copii pierd în greutate, potrivit unui studiu realizat de medici de la Northwestern University din SUA, informează agenția DPA.

Cercetătorii au monitorizat indicele de masă corporală a mai mult de 10.000 de bărbați de la adolescență la maturitate, pe o perioadă de aproximativ 20 de ani (între vârsta de 12 și 34 de ani), potrivit studiului publicat în American Journal of Men’s Health. Ei au constatat că bărbații care devin tați se îngrașă, indiferent dacă locuiesc sau nu cu copilul, în timp ce bărbații care nu au acest statut pierd în greutate în același interval de timp.

Te-ar mai interesa: Suferă de o boala cruntă, care l-ar putea omorî în...

Un bărbat de 1,83 metri care a devenit tată și a locuit cu copilul său s-a îngrășat în medie 1,99 kilograme. În același timp, un bărbat devenit tată dar care nu a locuit cu copilul său a acumulat aproximativ 1,5 kilograme. Bărbații care nu au devenit tați până la vârsta respectivă au scăzut în greutate cu circa 0,64 kilograme.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private