Sari la conținut

Când și cum se ia medicamentul anti-îmbătrânire creat de Ana Aslan. Are și efecte anti-tumorale și anti-depresive

Ana Aslan
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ana Aslan

Ana Aslan rămâne cunoscută ca femeia care a învins bătrânețea. A creat primul medicament care amână îmbătrânirea, Gerovital H3 denumit „miracolul românesc împotriva îmbătrânirii”. Pe lângă curățarea și reîmprospătarea organismului, „Terapia Aslan” mai are un efect extraordinar pentru pacienți. Este o „armă” eficientă în lupta împotriva depresiei și a cancerului. 

Despre tratamentul cu Gerovital, Ana Aslan recomanda ca fiecare persoană să îl înceapă la vârsta de 40 ani, pentru a întârzia cât de mult posibil apariția bolilor bătrâneții.

Investigații înainte de începerea tratamentului

”Tratamentele care se aplică pacienților în cadrul Institutului Național de Gerontologice  și Geriatrie «Ana Aslan», atât în sistem de internare cu paturi, cât și în sistem ambulator la Ambulatoriul de specialitate al Institutului din Strada Spătarului nr.15, este complex și adaptat fiecărei situații în parte.
În afara tratamentelor adresate afecţiunilor constatate la evaluarea geriatrică multidimensională şi interdisciplinară, se aplică Terapia Aslan,
strict individualizată. Apoi, pacienţilor li se aplică un complex de proceduri, iniţial investigaţii de laborator şi imagistice, ulterior tratamente medicamentoase şi proceduri de reabilitare medicală (fizioterapie, masaj etc), atunci când este cazul,” a explicat prof. dr. Gabriel Prada, medic Geriatrie și Gerontologie la Institutul Ana Aslan.

Medicul mai spune că, în cadrul consultației geriatrice complexe, pacientul este evaluat medical și geriatric, o evaluare multidimensională și interdisciplinară.

”Doamna profesor Aslan recomanda începerea terapiei, cu scop profilactic, în jurul vârstei de 40 de ani, înainte ca radicalii liberi să-și exercite efectele negative. După evaluarea clinico-biologică și a factorilor de risc pentru apariția bolilor cronice degenerative, se efectuează testarea la terapie. Nu este o schemă unică pentru toți pacienții. Pentru că, așa cum se consideră în mod classic, «nu există boli, ci bolnavi», schema terapeutică este individualizată.
Există un tratament de tip profilactic, aplicabil la o mare parte dintre pacienți, dar schemele curative sunt strict individualizate,”adaugă prof. dr. Gabriel Prada.

Medicul precizează că este necesar un consult geriatric, un consult acordat de mediciide la Institut, pentru a putea prescrie o anumită schemă de tratament.
Pe lângă acest tratament este absolut necesar să se urmeze anumite principii de alimentație sănătoasă, un stil de viață sănătos.

Cum se administrează Gerovitalul?

„Gerovitalul se poate administra atât sub formă injectabilă, fiole de 5 ml, cât și sub formă de drajeuri. Trebuie să arătăm că injecţiile nu provoacă dureri, deoarece procaina conținută de Gerovital are și efect anestezic local. Din acest motiv, injecţiile sunt uşor acceptate de pacienţi.

Este nevoie de un tratament de lungă durată pentru a observa efectele terapeutice. De aceea, doar cura efectuată în cursul celor două săptămâni de internare la Institut nu este suficientă. În general, se recomandă continuarea tratamentului și după externare, conform schemelor adaptate individual”, concluzionează specialistul.

Cum funcționează tratamentul

Deși nu are rezultate spectaculoase într-un timp scurt, tratamentul cu Gerovital are efect de eliminare a radicalilor liberi, niște substanțe negative care se acumulează în organism și care favorizează apariția bolilor degenerative. Medicamentul are și un ușor efect antidepresiv, mai ales că depresia este foarte frecventă în cazul persoanelor în vârstă. Depresia este o afecţiune cu implicaţii asupra întregului organism. Înţelegem, astfel, importanţa terapiei din timp, a profilaxiei cu Gerovital, pentru a preveni instalarea depresiei şi a trata formele incipiente.

”Efectele se observă, persoanele au mai multă energie și un aspect întinerit, după câteva luni de tratament”, a mai spus profesorul.

Şi mai are un efect foarte important: scade colesterolul total precum si colesterolul așanumit «rău» (LDL-colesterolul).

După anii 2000 s-au efectuat o serie de studii pe procaină, care arată că are efect de reducere a nivelului de colesterol şi, în plus, nu are efectele adverse ale medicamentelor utilizate în mod obişnuit pentru acest scop.

”Medicamentele folosite uzual pentru normalizarea valorilor colesterolului pot afecta structura sau funcţia hepatică sau pot genera distrugeri ale muşchilor scheletici. Efectul Gerovitalului în ceea ce priveşte scăderea valorilor colesterolului nu este atât de puternic precum cel al medicamentelor clasice, de aceea trebuie aleasă cu atenţie indicaţia terapeutică”, ne recomandă profesorul Prada.

Contraindicații

Tratamentul cu Gerovital nu este recomandat persoanelor care au cancer și care urmează un tratament împotriva cancerului pentru că nu au fost făcute studii pe acești pacienți.

Studiile au evidențiat, însă că Gerovital are un ușor efect anticancerigen, în cazul tumorilor hepatice și cerebrale.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: