Sari la conținut

Când și cum se trimit adeverințele cu pensia recalculată. Anunț oficial

pensie
Sursă foto: Media Flux

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut un anunț important: Când și cum vor fi trimise adeverințele cu pensiile recalculate? Vă informăm că pe baza declarațiilor oferite de Daniel Baciu, recalcularea pensiilor este aproape finalizată.

98% dintre pensii au fost deja recalculate și se află în sistemul electronic de calcul. Așadar, se fac ultimele pregătiri înainte ca cele 5.000.000 de adeverințe cu noile pensii să fie tipărite și apoi trimise pensionarilor.

Daniel Baciu a confirmat, la Digi 24 că adeverințele sau fluturașii cu noile pensii vor fi aduși de poștași sau vor fi trimiși direct prin Poștă. „Mai avem un pas până la trimiterea deciziilor”, a adăugat Daniel Baciu. Pensionarii care primesc pensia prin intermediul poștașilor vor primi aceste adeverințe direct de la poștași. Pensionarii care primesc pensia pe card vor primi înștiințările acasă prin intermediul poștei, în cutia poștală.

Când vor sosi adeverințele cu pensia recalculată?

Pensionarii nu vor primi adeverințele cu pensiile recalculate mai devreme de 10 iulie, potrivit Newsweek. Aceasta, în ciuda promisiunilor oficialilor care inițial susțineau că adeverințele vor fi trimise încă din luna mai.

„În prezent, peste 98% din dosarele de pensii sunt prelucrate și pregătite pentru etapa din 1 septembrie. Deciziile sau adeverințele cu pensia recalculată, care va fi primită la 1 septembrie, vor fi expediate după 10 iulie. Pot confirma că noile pensii vor fi încasate cu siguranță în luna septembrie”, a declarat un oficial de la Casa de Pensii pentru Newsweek.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel