Sari la conținut

Când te trezești îți simți capul diferit? ATENȚIE! Poate fi un simptom de cancer!

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Durerea de cap severă, un potențial simptom al cancerului

TIPUL de simptome de cancer pe care le puteți experimenta depinde de partea corpului afectată. Cum se simte capul dimineața poate semnala că aveți o tumoră pe creier, a avertizat doctorul David Jenkinson, director științific la Brain Tumor Charity.

Simptomele cancerului sunt extinse, deoarece celulele canceroase se pot multiplica și diviza oriunde în corp. Când o creștere a celulelor se înmulțește într-un mod anormal și necontrolat în creier, aceasta este cunoscută sub numele de tumoră cerebrală. Unul dintre cele mai comune semne ale unei tumori pe creier poate lovi dimineața, potrivit doctorului David Jenkinson, director științific la Brain Tumor Charity.

Doctorul Jenkinson a explicat: „Semnele și simptomele tumorilor cerebrale pot varia foarte mult de la o persoană la alta din cauza unui număr de factori, inclusiv tipul de tumoare și locul în care se află aceasta.”

Durerile de cap regulate dimineața pot semnala că aveți o tumoră pe creier, a avertizat el. Durerile de cap obișnuite pot afecta atât copiii, cât și adulții, a spus doctorul.

„Acest lucru se datorează fie că provoacă o presiune crescută în craniu, fie din cauza locului în care se află în creier și a funcției pe care le controlează”, a explicat el.

Pe lângă durerile de cap obișnuite, greața de dimineața poate fi și ea un semnal roșu major, a avertizat doctorul Jenkinson.

„Aceste simptome se pot agrava atunci când vă schimbați brusc poziția, durerea ar putea ține și o săptămână încontinuu și nu au legătură cu alte afecțiuni.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.