marți, octombrie 4, 2022

Balonarea apare în urma supraalimentării sau după un aliment greu de digerat. Normal, într-o zi trece, dar sunt oameni care se simt mereu balonați, ceea ce înseamnă că ceva le supără sistemul digestiv. Medicii spun că balonarea apare când se aglomerează gaze în stomac, iar asta vine ca o consecință a felului în care mănânci, dar și a ceea ce mănânci.

Oamenii nu-și fac griji din cauza balonării, chiar dacă acest lucru se întâmplă des. Ei consideră că este ceva firesc. În realitate, balonarea are câteva motive serioase, iar unele trebuie neapărat rezolvate.

Te-ar mai interesa: Ai observat modificări în vorbire și voce? Atenție...

Care sunt cauzele balonărilor repetate

Constipația. O rezolvați introducând în alimentație mai multe fibre, dar treptat. Dacă agresați stomacul brusc, va fi și mai rău. Consumați smoothie-uri, fructe de pădure și treceți de la pâinea albă, la cea integrală.

Prea mulți carbohidrați. Dacă ai o alimentație bogată în zaharuri, cel mai probabil te simți balonat. Renunță la carbohidrați și alcool și treci pe fructe și legume.

Stresul. Și stresul duce la balonare. Creierul blochează funcția digestivă.

Nu beți suficientă apă. Un corp are nevoie de bună hidratare pentru a funcționa optim. Balonarea apare pe fond de dezhidratare. Începeți să beți apă, minimum 2 litri pe zi și veți vedea cum situația se îmbunătățește.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: 5 trucuri simple care curăță î...

Mâncați prea repede. Sigur dacă mâncați repede, sunteți o persoană mai mereu balonată. Educați-vă în acest sens, mâncați și beți mai încet și mestecați atent hrana, altfel veți avea probleme digestive.

Următorul remediu vă va ajuta în balonare și arsuri stomacale:

  • O lingură de gel de aloe vera
  • 1 castravete
  • ½ pahar de apă
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 lămâie
  • 1 mănunchi de pătrunjel

Puneți toate ingredientele la blender și amestecul rezultat îl beți imediat după preparare. Îl puteți consuma zilnic, până la remedierea problemei.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant! Pieton, lovit de ambulanță. ”Intră c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private