Sari la conținut

Când trebuie să faci gargară cu bicarbonat de sodiu. În ce tip de afecţiuni este indicată

efectele nebănuite ale bicarbonatului de sodiu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene și antifungice

Bicarbonatul de sodiu este un remediu natural de uz extern cu proprietăţi antibacteriene, antifungice, antiseptice şi antiinflamatoare, care poate fi folosit împotriva unei arii extinse de afecţiuni medicale, precum răceli sau probleme dentare. În plus, poate fi folosit și pentru împrospătarea respirației, pe post de apă de gură.

Bicarbonatul de sodiu este foarte ieftin și este un ingredient la îndemâna oricui. Rezultatele pot fi uimitoare atât în folsoirea lui pentru diverse afecțiuni, cât și pentru cosmetic.
Considerat mult timp un leac băbesc, hidrogenocarbonatul de sodiu (NaHCO3) și-a dovedit utilitatea în vindecarea multor „disconforturi” uzuale, cu care ne confruntăm în mod curent. Astfel, de la tratarea frecventelor arsuri stomacale și până la unele afecțiuni ce țin de circulație sau probleme de imunitate, bicarbonatul este și-adovedit eficacitatea.

Gargară pentru tuse și dureri în gât

Pentru calmarea durerilor de gât, gargara cu bicarbonat de sodiu s-a dovedit a fi foarte eficientă. Pentru asta, trebuie pus într-un pahar cu apă călduţă o linguriţă de zeamă de lămâie şi diluat apoi, în ea, o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine şi se face gargară cu această soluţie o dată pe zi, până la vindecare.

gargara

Gargara cu bicarbonat este utilă și ca remediu pentru tuse. Dacă ai încercat tot felul de medicamente și nu ai reușit să scapi de tusea sâcâitoare, care nu lasă nici să dormi, atunci bicarbonatul de sodiu poate fi soluția.

Într-un pahar de lapte fiert se dizolvă două lingurițe de bicarbonat. Gargara scade intensitatea durerilor în gât și decongestionează căile respiratorii. Pentru rezultate și mai sporite, se recomandă și spălăturile nazale, cu același amestec.

Trebuie ținut cont de faptul că această gargară trebuie făcută în fiecare seară, înainte de culcare, dar nu este recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează. Tot pentru durerile de gât se poate apela la o combinație de ceai de mușețel și bicarbonat de sodium. Acest amestec este util şi în tratarea aftelor bucale.

Ceaiul de mușețel calmează durerile de stomac, dar împreună cu bicarbonatul de sodiu este un remediu perfect pentru gâtul inflamat. Amestecul de bicarbonat de sodiu și ceai de mușețel poate fi un remediu și pentru aftele bucale. Într-o cană cu ceai de mușețel se pune o linguriță de bicarbonat și se face gargară înainte de culcare, potrivit bzi.ro.

Garagară cu bicarbonat de sodiu pentru clătirea gurii

Multă lume care se confruntă cu problema tartrului depus pe dinți, indiferent de câte paste de dinți și tratamente au încercat pot găsi soluția în gargara cu bicarbonat de sodiu.

Pentru a scăpa de o posibilă cauză a paradontozei și pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii, se recomandă garagara cu bicarbonat de sodiu.

Într-un pahar cu apă se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu, iar cu acest amestec obținut se face gargară, de câteva ori pe zi.

Candida, tratată cu bicarbonat

Deşi este rezistentă la medicamente, candida nu rezistă la bicarbonatul de sodiu. Reşeta este foarte simplă: într-o sticlă se amestecă apă călduță cu 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu, iar amestecul se folsoește pentru a scăpa de infecția cu ciuperca „candida albicanis”, care, în general, apare în urma unui tratament intens cu antibiotice. Pentru a obţine un efect rapid, este suficient să faceți gargară cu acest amestec o singură dată, înainte de culcare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel