Sari la conținut

Când trebuie să îți schimbi produsele de make-up? Iată care e termenul de valabilitate pentru fiecare produs

Sigur avem câteva produse de make-up pe care le-am cumpărat acum foarte mult timp, dar încă le folosim. Expunerea repetată la aceste bombe de bacterii ne face rău atât organismului nostru prin infecția cu viruși și bacterii, dar și tenului și cauzează erupții acneice sau chiar mai rău. Iată care este termenul de valabilitate pentru fiecare produs. Dermatologul Sylvie Rye recomandă

  1. Fond de ten lichid

„Fondul de ten lichid poate fi păstrat 1-2 ani, deoarece având un capac special noi nu venim în contact direct cu lichidul dinăuntru și este protejat de orice infecție”

2. Mascara

„Rimelul trebuie înlocuit o dată la 3-5 luni, iar expunerea reptată la un rimel vechi ne poate afecta foarte grav sănătatea ochilor, pornind de la infecții cu ulcior și până la pierderea vederii”

3. Creionul de ochi

„Dacă cureți creionul de ochi cu un șervețel după ce ai terminat de aplicat și îl ascuți până la o nouă refolosire poți să păstrezi creionul timp de 2 ani”

4. Geluri sau tușuri de ochi 

„Perioada este de 8-12 luni”

5. Fard de ochi cremă

Dermatologul spune că ar trebui să îl înlocuim după un an

6. Fard de ochi pudră

„Înlocuiește produsul o dată la 2 ani, atâta timp cât îți cureți pensulele cu religiozitate”

7. Rujul

Cu siguranță toate fetele au mai multe rujuri decât le trebuie, însă ele trebuie înlocuite din 2 în 2 ani, iar dacă simțiți un miros neobișnuit, o schimbare în culoare sau mucegai ar trebuie aruncate imediat.

Pentru a te proteja de bacterii dermatologul sfătuiește :
– să te speli pe față cu apă și săpun înainte de a te machia

-să îți speli mâinile foarte bine cu apă și săpun

-marchează toate cosmeticele noi pentru a le evidenția de cele vechi și ca să îți amintești când să le schimbi

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel