duminică, august 7, 2022

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a transmis că masca de protecţie ar putea fi impusă din septembrie, chiar înainte ca elevii să înceapă şcoala.

Ministrul Sănătății a fost întrebat dacă începând din septembrie ne putem aștepta la o creştere a numărului de cazuri, dar şi la mai multe restricții, mai ales că vor începe şi școlile.

Când va impusă masca de protecție. „Un număr mai mare da, dar nu ştiu dacă un număr mult mai mare. Eu cred că la jumătatea lunii august vom intra în faza de stabilizare a numărului de cazuri.

Te-ar mai interesa: Cum să-ți ajuți copilul care suferă de ANXIETATE...

Pe de altă parte orice activitate care implică mai multă mobilitate, aglomeraţie în mijloacele de transport depinde foarte mult dacă în septembrie, când începe şcoala, folosim masca, mai ales că se mai şi răcorește în mijloacele de transport în comun.

Eu cred că asta este elementul esențial pentru ținerea sub control a pandemiei”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, potrivit Antena 3.


Alexandru Rafila, clarificări despre valul 7 COVID

Pentru că a fost întrebat dacă există posibilitatea apariției unui val 7 la finalul anului, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că acest lucru este posibil,însă populația nu trebuie în niciun caz speriată, ci mai degrabă autoritățilear trebui să ia măsuri concrete pentru a fi cât mai puține victime.

Te-ar mai interesa: Cum să atragi dragostea și bunăstarea în casa ta. ...

”E posibil și un val 7, dar nu are rost să speriem lumea. Trebuie să fim echilibrați. Cel mai important este să nu avem victime sau să fie cât mai puține.”

Acesta a mai spus că a crescut consumul de antivirale foarte mult, dar deja de 2 săptămâni au fost contactați producătorii astfel încât să fie refacem rapid stocurile și oamenii să aibă acces la antivirale.

„Dar antiviralele sunt medicamente cu un anume grad de toxicitate, care nu trebuie ignorat, trebuie administrate doar atunci când e necesar, nu la cererea pacientului, ci la indicația medicului, care la formele medii, care au comorbidități, previne exacerbarea simptomatologiei bolii de bază sau a infecției cu noul coronavirus”, a mai spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Te-ar mai interesa: Dureri de spate intolerabile? ACESTE exerciții pot...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private