duminică, septembrie 19, 2021

În timp ce experții din domeniul medical dezvoltă tot mai multe formule de vaccin anti-Covid-19, există o grupă de vârstă care până acum nu a intrat în contextul procesului de imunizare. Vaccinurile

anti-Covid-19 pentru copii și adolescenți vor începe să fie testate, cel mai probabil, abia în primăvară.

Potrivit Hotnews, pentru a începe testarea pentru vaccinurile anti-Covid-19 pentru copii și adolescenți trebuie mai întâi să fie determinată eficiența formulelor pentru adulți.

„Nu este nimic sigur, dar cei care fac parte din domeniul medical consideră că în primăvară vor începe testările”, a declarat Antonella Viola, director științific la Institutul de Cercetări Pediatrice Città della Speranza din Padova, la TG24 Sky, potrivit Mediafax.

Experta a mai susținut că testarea va depinde de momentul

aprobării vaccinurilor actuale. În cazul în care vaccinurile pentru adulți vor primi aprobarea în decembrie, cel mai probabil testele pentru copiii de toate vârstele vor începe la primăvară.

De asemenea, siguranța formulelor este un factor esențial. Pe lângă eficiență, experții așteaptă să vadă tot ce implică procesul de imunizare și siguranța vaccinului. Aceștia vor evalua afectele adverse, riscurile și cum acționează vaccinul. Astfel, va trebui să treacă o anumită perioadă până la testarea formulelor pentru copii, deși vaccinurile pentru adulți ar putea fi aprobate încă din decembrie.

Până în acest moment, numai compania farmaceutică Pfizer a inclus copii cu vârsta de până la 16 ani. Pfizer face parte din primele 3 companii ce au dezvoltat vaccinuri anti-Covid-19 și sunt foarte aproape de a primi aprobare. Recent, cercetătorii de la Pfizer au început un studiu care vizează și copii cu vârsta de până la 12 ani. Studiul se bazează pe câteva sute de copii și este în stadiul incipient.

Cât despre celelalte companii, se crede că așteaptă mai întâi aprobarea formulelor pentru adulți, completează Antonella Viola. Studiile pediatrice vor începe după ce este determinată eficacitatea

și siguranța vaccinurilor pentru adulți.

 

Ultimele stiri