joi, octombrie 6, 2022

Când va reveni la normal viața publică? Măsurile de relaxare se vor lua în funcție de un indicator extrem de important pentru redeschiderea restaurantelor, cinematografelor şi teatrelor pentru fiecăre oraș. În fruntea clasamentului se află Brăila, Prahova și Capitala, iar la polul opus se află Botoșani și Harghita.

Rata de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori, pe ultimele 14 zile, este la nivel național de 0,7. Aceste indicator este important pentru stabilirea zonelor în care de mâine se vor redeschide restaurantele la interior, dar și cinematografele și sălile de teatru. O evaluare în acest sens va fi făcută astăzi, când autoritățile urmează să decidă și să anunțe condițiile în care aceste unități își pot relua activitatea.

Te-ar mai interesa: Gust amar în gură: ce boli poate semnala?...

În funcție de această evaluare a situației epidemiologice se va ști dacă sunt localități în care restaurantele vor fi în continuare închise. Se poate întâmpla acest lucru în zonele în care se înregistrează mai mult de 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, raportat la ultimele 14 zile.

Potrivit unei statistici întocmite de graphs.ro, o platformă care centralizează și analizează datele oficiale, în momentul de față niciun județ nu trece de această rată. Cel mai mare indice, de 1,37, se înregistrează în judeţul Brăila, urmează Prahova cu 1,3 și București cu 1,13. La polul opus sunt județele Botoșani cu 0,19 și Harghita – 0,21. Rata poate varia însă de la o localitate la alta în interiorul unui județ.

Te-ar mai interesa: Trauma care a marcat-o pe Camilla. Și-a privit mam...

De la această regulă vor fi totuși exceptate restaurantele din interiorul hotelurilor, unde turiștii pot lua masa chiar dacă în localitate se depășește această rată de infectare, după cum a explicat zilele trecute ministrul sănătății, Nelu Tătaru, conform RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private