Sari la conținut

Carantină pentru aceste persoane chiar dacă au un test PCR negativ

Odată cu apariția variantei Omicron, autoritățile au impus o serie de restricții anti-COVID pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Dintre acestea, cele solocitate la graniță sunt cele mai aspre.

În urma deciziilor, persoanele care nu au trecut prin boală sau nu sunt vaccinate cu schema completă vor sta în carantină pentru 10 zile chiar dacă prezintă un test PCR negativ.

Această măsură se aplică persoanelor care vor să vină în țara noastră, dintr-un stat din afara U.E. aflat în zona roșie.

Carantină 10 zile pentru aceste persoane

Persoanele care nu s-au vaccinat și nici nu au trecut prin boala COVID-19 intră în carantină pentru 10 zile chiar dacă au un test PCR negativ. Această măsură se aplică, de astăzi, celor care sosesc în țara noastră din afara Uniunii Europene sau dintr-un stat comunitar aflat în zona roșie de risc epidemiologic, potrivit RRA.

Ministerul Sănătății a explicat că aceste persoane pot dezvolta simptome de COVID-19 chiar și după testare.

Vaccinați sau cei care au trecut prin boala COVID-19 au un anumit grad de protecție față de infecție, în timp ce persoanele care nu s-au aflat în niciuna dintre cele două situații sunt complet lipsite de protecție și riscul de a se infecta este maxim.

În aceste cazuri, efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică este mai puțin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării acea persoană poate dezvolta simptomatologie specifică bolii.

La persoanele cu un anumit grad de protecție, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, riscul îmbolnăvirii este mult redus și chiar în cazurile rare în care se infectează cu o nouă tulpină, contagiozitatea lor este mult mai mic.

Intră, de asemenea, în carantină pentru 10 zile la sosirea dintr-un stat din afara Uniunii Europene și persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală care nu prezintă un test PCR negativ.

Pentru nevaccinații care nu au un astfel de document carantina este de 14 zile, indiferent de unde vin. Sunt exceptați de la carantină copiii, persoanele aflate în tranzit, lucrătorii transfrontalieri, elevii și studenții care susțin examene de admitere sau de finalizare a studiilor, membrii delegațiilor sportive, șoferii mașinilor de marfă, membrii misiunilor diplomatice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel